May 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Guvernatorul statului american Florida, Ron DeSantis, suspendă hotărârile de urgență pandemice locale și interzice pașapoartele de vaccinare

2 min read


Guvernatorul Floridei, republicanul Ron DeSantis, a semnat un proiect de lege care interzice pașapoartele de vaccinare și a anunțat, totodată, un ordin executiv care suspendă toate hotărârile de urgență pandemice locale, valabile până în 1 iulie, informează The Epoch Times.  

DeSantis a semnat Proiectul de lege al Senatului 2006, votat de parlamentarii statului Florida luna trecută, prin care i se acordă lui DeSantis puterea de a anula ordonanțele de urgență locale. Proiectul de lege include și interzicerea pașapoartelor de vaccinare, încălcarea acestei legi urmând a fi pedepsită cu o amendă de 5.000 USD. 

„Intenționez să semnez proiectul de lege. Va intra în vigoare începând cu 1 iulie. De asemenea, voi mai semna un ordin executiv, decurgând din acel proiect de lege, care va invalida tot restul ordonanțelor de urgență locale referitoare la Covid, care sunt în vigoare până în 1 iulie”, a declarat guvernatorul republican în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc luni la St. Petersburg. „Dar, pentru a construi o punte între ce a fost până acum și prezent, intenționez să suspend, în baza puterii mele executive, ordonanțele de urgență locale legate de Covid.” 

DeSantis este un oponent vocal al așa-numitor pașapoarte de vaccinare, afirmând că acestea ar crea două clase – cea a persoanelor vaccinate și cea a celor nevaccinate. 

„Ai dreptul să participi în societate, să mergi la un restaurant, film, meci – toate acestea, fără să trebuiască să divulgi acest tip de informație”, a spus DeSantis luni. 

Statul New York și unele municipalități din California au adoptat sisteme de tipul pașaportului Covid pentru evenimente sportive, concerte și alte evenimente. Unele țări europene și Israelul au propus sisteme naționale, în timp ce autoritățile canadiene au anunțat că vor institui un program care implementează pașaportul de vaccinare pentru canadienii care plănuiesc să călătorească în afara țării.
 Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.