May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

EMA anunţă o “evaluare accelerată” pentru administrarea vaccinului Pfizer la adolescenții între 12 și 15 ani

2 min readVaccinul Pfizer ar putea fi administrat din iunie si adolescentilor între 12 şi 15 ani Profi Media

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că a început evaluarea unei cereri din partea Pfizer / BioNTech de a extinde utilizarea vaccinului său COVID-19 la tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Miscarea vine în urma rapoartelor conform cărora SUA vor autoriza utilizarea sa pentru tineri, de săptămâna viitoare.
Copiii de 12 ani ar putea fi vaccinaţi Covid din Iunie, în UE

“Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA va efectua o evaluare accelerată a datelor transmise de compania care comercializează Comirnaty, inclusiv rezultatele unui amplu studiu clinic în desfășurare care a implicat adolescenți de la vârsta de 12 ani, pentru a decide dacă recomandă extinderea indicației”, a transmis EMA. Rezultatul evaluării va fi anunțat în iunie.

Citește și:

Vaccinul Johnson & Johnson urmează să fie testat şi pe copiii de până la 12 ani
În Israel viaţa s-a întors la normalitate, cu mai bine de 60% din populaţie imunizată: “Ne simțim liberi după un an de zile închiși în casă”

În cererea lor la EMA depusă la 30 aprilie, Pfizer și BioNtech au spus că datele dintr-un studiu clinic de fază 3 care au implicat 2.260 de participanți americani cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani “au arătat o eficacitate a vaccinului de 100% la participanții cu sau fără SARS-CoV anterioară- 2 infecție și răspunsuri solide ale anticorpilor”.
Ei au adăugat că vaccinul a fost, de asemenea, bine tolerat, cu efecte secundare similare cu cele observate la persoanele în vârstă. Acestea includ durere la locul injectării, oboseală, febră, cefalee și frisoane.
Între timp, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) ar putea da acceptul până la începutul săptămânii viitoare, poate mai devreme, a declarat un oficial federal care a vorbit cu agenția de știri AP sub condiția anonimatului. Acest lucru ar putea permite vaccinarea tinerilor înainte de începerea anului școlar următor.

Vaccinul Pfizer / BioNTech – cunoscut și sub numele de Comirnaty – este deja autorizat pentru utilizare pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste în SUA și Uniunea Europeană.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.