May 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Doi bătrânei, îngrijiţi într-un azil din cauza problemelor cu memoria, au evadat folosind codul Morse, în SUA

3 min readDe Andreea Anghel.Publicat: 03.05.2021, 14:48.
Actualizat: 03.05.2021, 14:49

Un soț și soție care locuiau într-o unitate de asistență pentru bătrâni din Tennessee au reușit să evadeze folosind abilitățile pe care bărbatul le-a dobândit în armată.

Doi bătrânei, îngrijiţi într-un azil din cauza problemelor cu memoria, au evadat folosind codul Morse, în SUA Getty Images; Profimedia Images

Doi bătrânei, îngrijiţi într-un azil din cauza problemelor cu memoria, au evadat folosind codul Morse, în SUA

Perechea s-a eliberat din azil, după ce bărbatul a fost foarte atent la momentele în care personalul folosea o tastatură electronică pentru deschiderea ușii. Astfel, omul și-a folosit cunoștințele legate de Codul Morse pentru a determina numărul de care cei doi au nevoie pentru a evada, spun oficialii.

Bărbatul care are demență și femeia care are boala Alzheimer au fost găsiți rătăcind la două străzi distanță de unitate. Un necunoscut i-a găsit și i-a adus înapoi. Se pare că lipseau de o jumătate de oră.

Citește și:

Căsătoriți de 70 de ani, doi bătrânei din Marea Britanie s-au ținut de mână și și-au luat rămas bun, înainte de a muri pe rând de Covid

Bărbatul şi-a folosit într-un mod ingenios cunoştinţele dobândite în armată

Personalul nu a putut explica modul în care cuplul a reușit să scape din respectiva unitate, care este securizată de ușile încuiate ce se pot deschide doar cu ajutorul unei tastaturi electronice. După ce a fost interogat, bărbatul a explicat cum ”a folosit anterior codul Morse în armată”, potrivit unei anchete a comisiei.
Un raport explică faptul că rezidentul a fost ”capabil să asculte codul atunci când personalul a introdus numerele și a putut afla numărul pentru a ieși din unitatea de îngrijire”. Ca urmare a incidentului, centrul de îngrijire a fost amendat cu 2.000 de dolari de către oficialii de stat, relatează Daily Mail.
Reprezentanţii unităţii au mai spus că vor încerca să evite incidentele similare, verificând rezidenții mai frecvent și se vor asigura că bărbatul care a evadat va avea mai mult “timp de mers pe jos în afara facilității cu un membru al personalului prezent”, conform înregistrărilor statului.

Fiica bărbatului a promis, de asemenea, că îi va vizita mai regulat pentru a-și duce tatăl afară frecvent. În plus, azilul a schimbat toate combinațiile de numere ale uşilor pe care se poate ieşi în afara perimetrului de îngrijire.
”Siguranța rezidenților noștri este principala prioritate a comunității noastre. Suntem recunoscători că ambii rezidenți au fost aduşi în siguranță în comunitate. Am raportat situația statului și familiei lor imediat după ce s-a întâmplat și am cooperat pe deplin cu statul în timpul investigaţiei sale”, se arată într-o declarație oficială.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.