May 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cozi uriașe pe Autostrada Soarelui. Trafic deviat pe A2. Se închide temporar circulația pe sensul către litoral

3 min readVideo

Cozi kilometrice s-au format după ce miile de turiști care au plecat pe litoral pentru minivacanța de Paște se întorc acasă. Aglomerația pe Autostrada Soarelui s-a format în zona Podului de la Cernavodă, unde se efectuează lucrări.

Galerie (2)

Cozi uriașe pe Autostrada Soarelui. A început exodul turiștilor spre Capitală, după minivacanța de Paște Observator

Pe A2 a fost deviat traficul. Va fi închisă temporar circulaţia pe sensul către litoral şi se va circula pe două benzi pe cel către Bucureşti „Pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în zona lucrărilor la partea carosabilă de pe tronsonul kilometric 155 şi 161 (Podul Cernavodă), pentru fluidizarea circulaţiei, a fost luată măsura devierii traficului, astfel că se va închide circulaţia temporar pe sensul către litoral, urmând să se circule pe două benzi pe cel către Bucureşti”, arată anunţul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Aproape 30.000 de turiști care au petrecut minivacanța de Paște pe litoral se întorc luni după-amiză spre case. La fel ca la plecare, blocajele s-au format în zona Podului de la Cernavodă unde circulația este restricționată din cauza lucrărilor. Se lucrează începând din februarie la reabilitarea podului dunărean de la Cernavodă, pod construit în anii ’80. ”Unul dintre sensuri este închis pentru aceste lucrări, dar de la 1 iunie se va redeschide, pentru ca pe perioada estivală să nu existe gâtuiri de trafic. Lucrările vor fi apoi reluate în toamnă”, a explicat ministrul Drulă.

Aglomerație și pe drumul de la munte spre Capitală

După zilele petrecute la munte în minivacanța de Paște, turiștii se întorc, de luni, spre Capitală, iar polițiștii brașoveni au instituit deja dispozitive de dirijare, pentru că se așteaptă la valori ridicate ale traficului. Pentru evitarea aglomerației se recomandă rute alternative. Comisarul de poliție Alina-Maria Ivan, de la Poliția Brașov, a declarat că polițiștii brașoveni acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului.
Astfel, începând cu ora 12.00 la Dârste (municipiul Brașov), în Stațiunea Predeal la intersecția DN1 cu DN73A și la Râșnov (intersectia DN73 cu DN73A), s-au instituit dispozitive de dirijare și de informare a șoferilor cu privire la valorile ridicate de pe DN1. Pentru evitarea aglomerației se recomandă ruta alternativă DN1A – Săcele, Cheia, Vălenii de Munte, Ploiești. nbȘoferii sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor, să adapteze viteza condițiilor de trafic și de drum, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule, să manifeste respect pentru ceilalți participanți la trafic, asigurându-se corespunzător înaintea efectuării oricărei manevre de schimbare a direcției, semnalizând totodată această intenție.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.