May 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Compania daneză de bijuterii Pandora renunță la diamantele naturale, extrase din mină

2 min readPandora renunță la diamantele naturale, extrase din mine, pentru a comercializa bijuterii la prețuri mult mai accesibile și mult mai prietenoase cu mediul. Anunțul companiei daneze de bijuterii vine la un an după ce a ales să folosească doar aur şi argint reciclate până în 2025, din aceleași motive.

Pandora renunță la diamantele naturale, extrase din mină, în favoarea celor create în laborator Profimedia Images

Pandora a anunțat, marți, prima colecție de bijuterii la care au fost folosite doar diamante create în laborator. Potrivit unui anunț al companiei, acestea au toate caracteristicile diamentelor formate natural, dar cu avantajul de a fi mai ieftine.
“Diamantele nu sunt doar eterne, sunt şi pentru toată lumea”, a afirmat directorul executiv al Pandora, Alexander Lacik, scrie The Guardian.

Colecția a fost lansată mai întâi în Marea Britanie, înainte de lansarea sa la nivel global anul viitor. Gama, care include cercei, coliere și inele, prezintă pietre cultivate în laborator fabricate în Marea Britanie, cu prețuri începând de la 250 GBP.

Citește și:

Un hotel de lux din Paris a fost jefuit în doar câteva minute. Au fost furate bijuterii în valoare de cel puţin 100.000 de euro
Momentul în care Shaquille O’Neal plătește inelul de logodnă luat de un tânăr pentru iubita lui. Imaginile au devenit virale pe Internet

Pandora vinde 250.000 de bijuterii pe zi
Fondată în 1982 la Copenhaga, Pandora a devenit o companie multinaţională cu peste 27.000 de angajaţi, dintre care circa jumătate în Thailanda, unde sunt produse bijuteriile sale. Grupul vinde 250.000 de bijuterii pe zi, în special brăţări.
Deşi diamantele sunt prezente doar într-o mică parte din vânzările Pandora, decizia companiei face parte dintr-o tendinţă a bijutierilor care vizează să ofere consumatorilor mai multe garanţii cu privire la respectarea drepturilor omului şi a mediului înconjurător.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.