May 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Comisia Europeană a autorizat, în premieră, o insectă ca aliment: ”Se poate consuma ca gustare”

1 min readStatele membre ale Uniunii Europene au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou.

 Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA.”Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat” – se arată în comunicat.Strategia europeană ”De la fermă la consumator” identifică insectele ca sursă alternativă de proteine, care poate sprijini tranziția UE către ”un sistem alimentar mai durabil”.
Milioane de oameni consumă deja, zilnic, insecte, mai afirmă reprezentanții Comisiei. În plus, conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), insectele sunt o sursă alimentară sănătoasă și foarte nutritivă, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale.Decizia oficială a Comisiei va fi adoptată în săptămânile următoare.   Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.