May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Când ar putea fi terminate marile proiecte de infrastructură din București. Anunțul lui Nicușor Dan

3 min readMarile proiecte de infrastructură din București ar putea ieși în sfârșit din amorțeala în care au intrat de câteva luni.

Primarul general Nicușor Dan anunță că sunt în toi negocierile pentru bugetul primăriei, iar trei șantiere importante vor avea finanțare și ar putea fi terminate.Este vorba de pasajul doamna Ghica, parcarea “park and ride” din Pantelimon, și o jumătate din prelungirea Ghencea.Lucrările la pasajul Doamna Ghica au fost abandonate de mai bine de o jumătate de an din lipsa banilor. Șantierul a fost transformat de locuitorii din zonă într-o mare parcare. Vestea bună este că din iunie ar trebui să apară din nou muncitorii pe șantier.La fel este și în Prelungirea Ghencea, care ar fi trebuit lărgită. Și aici lucrările s-au oprit când s-au terminat banii.
Primarul Nicusor Dan promite că lucrurile se vor schimba după ce va fi adoptat în sfârșit bugetul. Mai trebuie să treacă și de Consiliul General, care s-a opus la ultima ședință. Au votat împotrivă consilierii PSD, dar și consilierii USR-PLUS, care l-au considerat nerealist de mare.În cazul pasajului Doamna Ghica, primăria Generală va aloca 40 de milioane de lei și anunță că și primăria sectorului 2 este de acord să învestească în lucrare 20 de milioane de lei.Și pentru prelungirea Ghencea vor fi alocați 40 de milioane de lei, iar primăria sectorului 6 va investi în lucrare 10 milioane de lei, dar ar putea suplimenta până la 25 de milioane de lei. Ce-i drept, se va lucra doar pe jumătate de șantier, până la Râul Doamnei. Pe restul bucății, până la centură, trebuie făcute exproprierile.Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj tranșant pentru primăria Capitalei în care a cerut de urgență adoptarea bugetului.Florin Cîțu, premierul României: „Este foarte important să avem un buget la București. Mesajul meu este clar. Nu vom susține de la bugetul național întârzieri care să ducă la incapacități de plată și să plătim mai mult. Bugetul național nu va susține un derapaj la București.”Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Sunt optimist, săptămâna aceasta va fi gata bugetul. Nu ați văzut lucrări până acum pentru că am moștenit un buget neechilibrat. Prelungirea Ghencea, zona de până la Râul Doamnei o vom face până la sfârșitul anului. Doamna Ghica termenul realist este sfârșitul anului viitor.”Pasajul Doamna Ghica și Prelungirea Ghencea vor avea câte două benzi pe sens. Însă liniile de tramvai de la ambele șantiere nu vor fi construite acum, deși rămân în plan.
Proiectul de infrastructură care ar putea fi finalizat cel mai repede este parcarea de tip Park and Ride a primăriei capitalei din Pantelimon, la intrarea în București dinspre Est.În parcarea pantelimon vor încăpea 500 de mașini. După ce le vor lasă aici, șoferii vor putea urca în tramvai sau autobuze și să meargă în București cu transportul în comun. Tot în apropiere este pregătit și terenul pentru vitoarea statie de metrou.Culoarul și pasajul pietonal până la viitoarea stație de metrou vor fi construite ulterior, doar după ce linia de metrou M5 va fi gata.Parcarea din Pantelimon ar putea fi gata în această toamnă, anunță primarul capitalei. Aceasta va avea o zonă de așteptare cu fast food și zonă de maxi taxi unde vor opri cei care intră din Est în București.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.