May 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Băiatul care şi-a ucis fratele mai mic cu o armă cu aer comprimat, în stare de şoc. Psiholog: “Mulţi copii de 8 ani nici nu realizează pe deplin ce înseamnă moartea”

3 min readDe Alex Prunean.Publicat: 04.05.2021, 07:42.
Actualizat: 04.05.2021, 07:42

Tragedie într-o familie din Mureş, care se afla la un picnic în a doua zi de Paşte! Un copil a pus mâna pe o armă cu aer comprimat lăsată nesupravegheată de un pădurar şi a îndreptat-o spre fratele său, mai mic cu trei ani. A crezut că e ….o joacă şi a tras. Medicii sosiţi la faţa locului nu l-au mai putut salva. Vă avertizez că urmează detalii cu puternic impact emoţional.

Băiatul care şi-a ucis fratele mai mic cu o armă cu aer comprimat, în stare de şoc. Psiholog: “Mulţi copii de 8 ani nici nu realizează pe deplin ce înseamnă moartea”

O zi însorită, perfectă pentru un picnic în aer liber. Fără să stea prea mult pe gânduri, mama, tatăl şi cei doi copii au ieşit la iarbă verde, alături de mai multe familii. Printre cei ieşiţi să petreacă în a doua zi de Paşte se afla şi un angajat al ocolului silvic, care şi-a luat cu el şi o armă cu aer comprimat. Puşca i-a făcut cu ochiul copilului, care a luat-o să se joace.
Alex Prunean, reporter Observator: Băiatul de 8 ani a luat arma lăsată nesupravegheată aici, pe prispă, în timp ce adulţii erau aşezaţi la masă. Fără să realizeze pericolul, şi-a împuşcat în piept fratele mai mic aflat la nici doi metri distanţă.

Arma era deţinută legal şi făcea parte din categoria celor neletale, dar împuşcătura de aproape, în trupul firav al băieţelului, a fost fatală.

Citește și:

Copil de 5 ani din judeţul Mureş, împuşcat mortal de fratele mai mare, la picnic
Un băieţel de 11 ani, cu autism, a murit după ce a avut o criză de epilepsie în somn, în Australia: “Continuă să te joci cu îngerii în paradis”

Matiș Ioana, medic specialist medicină de urgență din cadru UPU SMURD Târgu Mureș: Copilul a fost găsit în stop cardio-respirator sub manevre de resuscitare făcute de către un martor. Noi am început manevrele de resuscitare avansate, intubaţie, masaj cardiac extern…
N-a mai putut fi salvat
Alex Prunean, reporter Observator: Medicii SMURD au ajuns la faţa locului în mai puţin de 15 minute şi chiar dacă l-au resuscitat pe micuţ mai bine de o oră, nu l-au mai putut salva. Alica îi atinsese organe vitale.

Locul a fost împânzit de poliţişti, criminalişti, dar şi de experţi în arme şi muniţii. Aceştia încearcă să afle cum a fost posibil ca un om cu experienţă să lase arma nesupravegheata în preajma copiilor.
“Am şi eu doi copii, dar aşa ceva… Nu am cuvinte. Pur şi simplu”.”Cine e de vină? Cine a lăsat arma acolo”.
Copilul de 8 ani este în stare de şoc şi va fi consiliat psihologic.
Gabriela Groza – doctor in psihologie judiciară: “La această vârstă este vorba de un accident şi nu a fost ceva intenţionat. Foarte mulţi copii de 8 ani nici nu realizează pe deplin ce înseamnă moartea, ce înseamnă că cineva nu mai este, faptul că nu mai este pentru totdeauna”.

Emanuela Farcaş, purtătorul de cuvânt IPJ Mureş: “Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care sa produs nefericitul eveniment”.
Daca va fi găsit vinovat, posesorul armei riscă să ajungă după gratii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.