May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Adolescenţii români din grupa de vârstă 12-15 ani ar putea fi vaccinaţi, din vară, împotriva coronavirusului

3 min readVideo

Suntem la un pas de vaccinarea copiilor. Agenţia Europeană a Medicamentului evaluează în procedură de urgenţă administrarea serului Pfizer la adolescenţii cu vârste între 12 şi 15 ani. În Statele Unite, începe deja imunizarea copiilor de săptămâna viitoare. Părinţii, cei care trebuie să-şi dea acordul, au păreri împărţite.

Vezi și

Serul produs de Pfizer, împotriva coronavirusului, ar putea fi primul aprobat pentru a fi aplicat adolescenţilor din grupa de vârstă 12-15 ani.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: Avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12-15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze.

Este declaraţia care a pus pe jar părinţii, cei care va trebui să-şi dea acordul. Ministrul Sănătăţii e încrezător: a declarat în exclusivitate pentru Observator că îşi va imuniza fetiţa de 13 ani imediat ce serul va fi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Citește și:

EMA anunţă o “evaluare accelerată” pentru administrarea vaccinului Pfizer la adolescenții între 12 și 15 ani
Vaccinul Johnson & Johnson urmează să fie testat şi pe copiii de până la 12 ani

“Eu m-am vaccinat, dar copilul nu mi l-aș vaccina, sincer” este o opinie, în timp ce o altă opinie merge în direcţia “mi-aș vaccina copilul. În primul rând, este o protecție pentru cei bătrâni”.

Vaccinul Pfizer este singurul ser aprobat în Uniunea Europeană care se administrează adolescenţilor între 16 şi 18 ani. Acum, Agenţia Europeană a Medicamentului evaluează în procedură de urgenţă posibilitatea folosirii lui şi pentru copiii între 12 şi 15 ani. Studiile clinice au arătat o eficienţă de 100% a serului la această categorie de vârstă. Aprobarea finală ar putea veni în luna iunie. Asta în timp ce în Statele Unite vaccinul Pfizer ar putea fi autorizat pentru adolescenţi chiar de săptămâna viitoare.
Vaccinul Pfizer, împotriva coronavirusului, testat inclusiv pe bebeluşi de şase luni
Cosmina Berbecel, medic de familie: Chiar dacă ei fac forme mai uşoare de boală sunt situaţii în care ajung şi ei în spital cu complicaţii, dar ei sunt un vector de transmisie a virusului şi pot pune în pericol persoanele adulte care nu au apucat să se vaccineze.

Ultimele cifre oficiale arată că în jur de 17 mii de adolescenţi români, cu vârsta între 16 şi 19 ani, au schema completă de vaccinare. Mai puţin de 60 de mii sunt imunizaţi cu o singură doză, în timp ce peste 743 de mii sunt nevaccinaţi. Sunt şi părinţi care vor deja să-i obişnuiască pe copii cu ideea şi îi iau la centrul de vaccinare pentru a le da un exemplu.
Pfizer a început testele clinice şi pe copiii mai mici de 12 ani, inclusiv pe bebeluşi de şase luni. Şi Moderna testează vaccinul pe minorii care au peste 12 ani.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.