May 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

15 morţi şi 70 de răniţi, după ce un pasaj de la metroul suspendat s-a prăbuşit în suburbia Olivos din Mexico City

2 min readVideo

De Veronica Micu.Publicat: 04.05.2021, 08:27.
Actualizat: 04.05.2021, 08:32

Cel puţin 15 persoane au murit, iar 70 au fost rănite după ce un vagon de metrou al liniei suspendate 12 din Mexico City, suburbia Olivos, s-a prăbuşit. Momentul teribil a fost filmat.

Galerie (2)

15 morţi şi 70 de răniţi, după ce un pasaj de la metroul suspendat s-a prăbuşit în suburbia Olivos din Mexico City Twitter

Un vagon de metrou al liniei suspendate 12 din Mexico City s-a prăbuşit luni noapte între staţiile Olivos şi Tezonco după surparea unui pasaj, iar autorităţile au anunţat pentru moment că accidentul s-a soldat cu cel puţin 15 morţi şi 70 de răniţi, informează publicaţia El Pais.
Şefa guvernului regional, Claudia Sheinbaum, a anunţat că se deplasează la locul accodentului. Răniţii au fost duşi la două spitale din zonă, în timp ce mai multe echipaje de prim-ajutor intervin la locul tragediei.

Pe Twitter a fost publicată o înregistrare cu momentul în care pasarela de metrou se prăbuşeşte.

From moments ago, the collapse of the elevated #Linea12 #MetroCDMX railway that crashed the subway. Many are blaming current Foreign Affairs Secretary, Marcelo Ebrard, who was Mayor of Mexico City when this line was built, with allegations of poor construction and money issues. pic.twitter.com/LkCl6gfKG6 — David Wolf (@DavidWolf777) May 4, 2021

Pasajul s-a prăbuşit peste maşini

Imagini distribuite de televiziunea mexicană și rețelele sociale au arătat vagoane suspendate în aer. O operațiune de salvare a victimelor prinse sub dărâmături este în plină desfășurare.
PRECAUCIÓN: Ambulancias y bomberos en camino por accidente en la estación del metro Olivos, línea 12. 🚑⚠️🚒🚨 pic.twitter.com/UFkcB1llju — SUUMA Voluntarios 🚑 (@SUUMA_CDMX) May 4, 2021

Structura s-a prăbuşit peste vehiculele care circulau pe bulevardul Tláhuac, una dintre arterele principale din sud-estul capitalei.

🚨 #ÚltimaHora | Aspecto actual de la estructura colapsada en la #Línea12 del #MetroCDMX entre las estaciones Tezonco y Olivos.https://t.co/WkmDjWc185📷: Jefté Arguello pic.twitter.com/OVcQMOqDKu — @diario24horas (@diario24horas) May 4, 2021

La faţa locului se află echipe ale serviciilor de urgenţă şi personal al Protección Civil. Circulaţia pe această linie a fost oprită şi autorităţile au făcut apel la populaţie să evite zona.
În luna martie a anului trecut, ciocnirea a două trenuri ale metroului din Mexico City a dus la decesul unei persoane şi la mai mult de 40 de răniţi.
Linia 12, cu o investiţie de 1.800 de milioane de dolari, a fost inagurată în octombrie 2012. Mai mult de 5,5 milioane de persoane folosesc zilnic metroul, în Mexico City.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.