May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Verizon a vândut Yahoo și AOL pentru 5 miliarde de dolari

2 min readVideo

Verizon Communications a anunţat luni că a fost de acord să vândă Yahoo și AOL firmei de capital privat Apollo Global Management, pentru 5 miliarde de dolari.

Yahoo şi AOL, vândute pentru 5 miliarde de dolari Profi Media

Yahoo şi AOL, vânzare de 5 miliarde de dolari
Vânzarea include și afacerea cu tehnologii de publicitate Verizon, iar compania va păstra o participație de 10% în afacere, a declarat Verizon într-un comunicat. Tranzacția este cea mai recentă cotitură din istoria a doi dintre primii pionieri ai internetului. Yahoo a fost pagina de start a internetului şi model de referinţă pentru noile site-uri web care au apărut la sfârșitul anilor ’90, iar AOL a fost primul serviciu utilizat pentru conectarea online, scrie New York Times.

Ambele au fost în cele din urmă înlocuite de start-up-uri mai ușoare, cum ar fi Google și Facebook, deși Yahoo și AOL încă publică site-uri web cu un trafic foarte mare, cum ar fi Yahoo Sports și TechCrunch.

Vânzarea semnalează renunţarea la o strategie anunțată de Verizon în 2015, când a achiziționat AOL pentru 4,4 miliarde de dolari. Achiziția a fost menită să ofere Verizon o cale spre mobil, cu scopul de a utiliza tehnologia de publicitate AOL pentru a vinde reclame pe conținut digital. Verizon și-a dublat această strategie în 2017 cu achiziția Yahoo de 4,48 miliarde de dolari pe care a combinat-o cu AOL sub umbrela Oath.
Dar Google și Facebook s-au dovedit a fi concurenți redutabili pe piața publicității digitale. Totuși, afacerea cu mass-media generează venituri din plin. Verizon a înregistrat vânzări de 1,9 miliarde de dolari în primul trimestru, o creștere de 10% față de anul trecut.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.