May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Tinerii s-au distrat și în ultima zi liberă de Paște pe plaja din Vama Veche. ”Senzația e plăcută după un an de stat în casă”

3 min readCu marea-n suflet, mii de români au pus punct luni vacanței pe litoral. Cu regret, mai ales că soarele a strălucit ca într-o zi de vară. În Vama Veche, turiștii nu s-au grăbit să plece și au petrecut mare parte din zi pe plajă.

Dacă luni a fost liniște, duminică seară mai mulți tineri s-au strâns pe plajă, unde au cântat și au dansat, ca pe vremuri.Fericiți că au ajuns la mare, mai mulți tineri s-au strâns în jurul unui artist stradal și au cântat împreună, unii fără masca de protecție și fără să respecte regulile de distanțare.De altfel, în aceste zile, polițiștii au dat 24 sancțiuni pentru nepurtarea măștii. Amenda a fost 1.000 de lei.Iar luni, mai multe echipaje au mers printre turiști, să se asigure că poartă mască de protecție.
“- O pun la gură imediat. - Puneți-vă masca, domnu’!”.Dincolo de aceste momente, turiștii s-au simțit luni că în plină vară. Au fost 25 grade Celsius în aer, iar marea s-a dat în spectacol, impresionând cu nuanțele ei turcoaz.”- Am zis să vedem Vama, că e vestită de 1 mai. Superb, mai ales marea, culoarea și atmosfera din Vamă. - Cum te simți tu aici? - Mult mai deschisă și liberă decât în alte stațiuni”.”Senzația e plăcută după un an de stat în casă și multe restricții, chiar este plăcut să vii la mare, să simți briza, îți dă o stare de liniște, de libertate”.Câțiva tineri mai curajoși s-au scăldat în mare, dar au ieșit repede, pentru că apa nu are mai mult de 12 grade.”E minunat, doar că apa este rece, nu poți sta mai mult de cinci minute, dacă ține timpul poate mai stăm o zi în plus”.”- Sunt din România și am venit în Vama Veche la distracție. - De ce ai venit în Vama Veche? - Să ne distrăm. - Cum e apa? - Rece, este apa rece”.
Deși au eliberat camerele la prânz, mulți nu s-au grăbit să plece spre case.”Am venit aseară, chiar până în 10. E o zi de vară, a meritat drumul, aveam nevoie de o pauză, aș mai fi stat măcar până mâine, nu vreau să mă întorc între pereții mei”.”În Vama Veche e foarte, foarte bine, apa este rece. Din Cluj suntem, student, e cool, restaurant, bar, mai bine că în alte oraș stăm aici ca să ne relaxăm înainte de examene”.În această vacanță, Vama Veche a fost cea mai animată stațiune de pe litoral, chiar dacă nu au mai fost petreceri pe plajă, iar turiștii s-au retras în camere la ora 22, exceptând noaptea de Înviere.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.