May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Sfârşit dramatic pentru un paramedic din Letonia: A fost ars de viu, după ce a fost atacat în propria casă

3 min readDe Monica Palade.Publicat: 03.05.2021, 10:41.
Actualizat: 03.05.2021, 10:43

Sfârşit cumplit pentru un paramedic din Letonia, care a fost atacat chiar în faţa casei sale. Tânărul de 29 de ani a fost stropit cu combustibil inflamabil și ars de viu într-un presupus atac homofob.

Sfârşit dramatic pentru un paramedic din Letonia: A fost ars de viu, după ce a fost atacat în propria casă Instagram

Normunds Kindzulis a murit din cauza arsurilor care se aflau pe 85% din suprafaţa corpului. Incidentul ar fi avut loc în casa sa din Tukums, Letonia, pe 23 aprilie şi este catalogat drept „crimă urâtă”.
Paramedicul a fost dus la spital în Riga, dar miercuri European Pride Organisers Association a confirmat că a murit.

N-a mai rezistat

Citește și:

Un paramedic englez a batjocorit două paciente, de una dintre ele profitând chiar în ambulanţă
Imagine emoționantă: Un paramedic este ținut de mână de un bebeluș care a supraviețuit accidentului care l-a lăsat orfan

EPOA a scris pe Twitter: „Normunds Kindzulis, victima atacului homofob din Letonia de săptămâna trecută, a cedat rănilor sale. Cele mai profunde condoleanțe pentru partenerul și familia sa, și pentru toată comunitatea noastră din Letonia”.
Premierul Krišjānis Kariņš a considerat fapta drept o „crimă urâtă”, care ar trebui „investigată temeinic”. Un alt bărbat ar fi fost rănit, în timp ce încerca să vină în ajutorul lui Normunds.
La început, poliția locală ar fi refuzat să deschidă o anchetă, decizie care a fost acum anulată.

Nu exclud sinuciderea
Dar autoritățile spun că nu pot exclude sinuciderea – în ciuda activiștilor care au cerut poliției să trateze incidentul ca pe o crimă de ură homofobă.
“Aducerea pe cineva în pragul sinuciderii este, de asemenea, o crimă”, a spus ofițerul Andrejs Grishins.
Se spune că Normunds s-a confruntat cu amenințări cu moartea alimentate de homofobi în timp ce locuia în Riga – capitala Letoniei – și s-a mutat astfel în orașul liniștit Tukums. El ar fi fost avut parte de incidente şi acolo și a fost atacat de cel puțin patru ori.

Bărbatul rănit în presupusul incendiu a declarat pentru Tukums Independent News că au raportat poliției că un vecin i-a amenințat și i-a luat în râs în clădirea cu cinci etaje în care locuiau.
„Am raportat aceste amenințări atât poliției, cât și la serviciul vecinului, dar nu a existat nicio reacție”, a spus el.

„A trebuit să așteptăm ca cineva să fie mutilat sau ucis”.
Președintele țării Egils Levits a scris pe Twitter că „nu există loc pentru ură în Letonia”. El a adăugat într-un tweet că societatea letonă deține valoarea „toleranței” și că, dacă incidentul este confirmat ca o crimă homofobă, „o astfel de expresie a urii este în același timp o crimă împotriva societății”.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.