May 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Secretar de stat american: ”China acţionează într-o manieră mai represivă pe teritoriul ei şi mai agresivă în străinătate”

2 min readDe Andreea Anghel.Publicat: 03.05.2021, 09:22.
Actualizat: 03.05.2021, 09:23

Secretarul de stat american Antony Blinken a afirmat, într-un interviu difuzat duminică de CBS, că China sfidează ordinea mondială acţionând într-o manieră “mai represivă” şi “mai agresivă”, potrivit AFP.

Secretarul de stat american Antony Blinken Profimedia Images

Secretar de stat american: ”China acţionează într-o manieră mai represivă pe teritoriul ei şi mai agresivă în străinătate”

“Ceea ce am văzut în ultimii ani, este că China acţionează într-o manieră mai represivă pe teritoriul ei şi mai agresivă în străinătate. Este un fapt”, a declarat Antony Blinken, întrebat în emisiunea “60 Minutes” de la postul american CBS.

China este “singura ţară din lume care are capacitatea militară, economică, diplomatică de a submina sau a contesta ordinea bazată pe reguli pe care o considerăm atât de dragă şi pe care suntem hotărâţi să o susţinem”, a continuat şeful diplomaţiei americane.

Citește și:

Tensiuni între Coreea de Nord și SUA. Phenianul denunţă o diplomaţie americană “greşită” și anunță că va riposta

“Dar vreau să fiu foarte clar…Obiectivul nostru nu este de a opri China, de a o frâna, de a o limita; este de a menţine această ordine bazată pe regulile pe care China le sfidează”.

Joe Biden, pregătit “să apere interesele americanilor”
Aceste aluzii vin după ce preşedintele american Joe Biden a asigurat miercuri, în prima alocuţiune în Congres, că nu “caută conflictul cu China”, dar este pregătit “să apere interesele americanilor în toate domeniile”.
Tensiunile dintre cele două puteri au fost recurente în ultimii ani. Forţele armate chineze şi americane rivalizează pentru influenţă în Asia-Pacific, în special în Marea Chinei Meridionale şi în apropierea Taiwanului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.