May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Salariul minim a crescut cu 300% în Venezuela, dar nu ajunge nici măcar pentru 1 kg de carne. Cât înseamnă 7 milioane de bolivari

2 min readSituaţie dramatică în Venezuela. Guvernul aproape a triplat salariul minim sâmbătă, dar suma nu ajunge nici măcar pentru a cumpăra un kilogram de carne.

Salariul minim a crescut cu 300% în Venezuela, dar nu ajunge nici măcar pentru 1 kg de carne Profimedia

Ministrul Muncii, Eduardo Pinate, a anunțat creșterea salariului minim la un miting May Day din Caracas, în faţa susţinătorilor guvernului. Economia de zi cu zi a ţării funcționează acum în principal în dolari din cauza inflaţiei.
Cât înseamnă şapte milioane de bolivari

Noul salariu minim lunar acordat muncitorilor este de șapte milioane de bolivari, sumă fiind echivalentul a 2.5 dolari (10.20 RON). Un kilogram de carne în Venezuela costă însă a proximativ 3.75 dolari (14.28 RON).

Citește și:

Un primar pune simboluri roşii pe casele bolnavilor de COVID-19 în Venezuela

Producătorul de petrol se află în al patrulea an de hiperinflație și al optulea an de recesiune, timp în care Venezuela trece prin cea mai gravă criză economică din istoria sa modernă, potrivit France 24.
Guvernul de stânga al președintelui Nicolas Maduro se află sub sancțiuni internaționale susținute de Statele Unite, care presează pentru demiterea sa și nu-l recunoaște ca președinte legitim al țării.
Maduro a încetat să anunțe creșterea salariilor cu multă fanfară, așa cum se făcea în zilele mentorului și predecesorului său, regretatul socialist Hugo Chavez.

Mai mult, această ultimă majorare nici măcar nu a fost publicată în gazeta oficială a guvernului.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.