May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Românii s-au răsfățat la iarbă verde, între copacii în floare, într-o zi de Paște cu temperaturi de vară

2 min readCu temperaturi aproape de vară, ultima zi liberă de Paște i-a îndemnat pe mulți să iasă la plimbare în natură. Suspendați în hamace, în pădure la un picnic ori plecați în drumeții pe munte, oamenii s-au bucurat de soare și de aer curat.

În zona Capitalei, de pildă, grădina japoneză din Herăstrău și parcul Palatului Mogoșoaia au fost pline. Erau 26 de grade la amiază în București.Marea atracție pentru bucureșteni a fost grădina japoneză din Parcul Herăstrău. Cu mic cu mare, oamenii au venit la un picnic în aer liber, fie să se relaxeze în hamac, dar mai ales să se bucure de toți acești cireși japonezi înfloriți. Au și motive să profite de aceste momente pentru că, în doar câteva zile, toate aceste flori se vor scutura.Parcul de la Palatul Mogoșoaia era plin de oameni veniți să se relaxeze.Adrian Gudan, patron restaurant: ”Priveliștea, spațiul verde generos pe care-l avem pe lângă terasă, clădirea, arhitectura, Palatul Brâncovenesc. E un loc special”.
Și în Timiș, locurile de recreere au fost aglomerate. Copiii au admirat animalele, iar cei mari poiana cu liliac și conacul ce va fi în curând restaurat.Sorin Prada, administrator domenii: ”Este un spațiu de agrement mai mare de 5 hectare. Noi nu percepem o taxă de intrare, solicităm o consumație minimă de 20 de lei pe adult, 10 lei pentru copil”.Aproape de Alba Iulia, la poalele Munților Trascău, turiștii au fost fermecați de peisaje parcă desprinse din povești. Iubitorii muntelui au pornit pe trasee spre Piatra Secuiului– un perete stâncos înalt de peste 1.100 de metri.Delia, turistă din Cluj: ”Aerul e foarte bun și vremea ține cu noi să ne urcăm un pic pe munte. E perioada perfectă, pomii sunt înfloriți, liniște, sunt oameni mulți pe traseu, totuși e distanțare, deci e ok”.Daniel, turist din Cluj: ”Încurajăm lumea să facă mișcare, să simți natura, să simți muntele e foarte simplu, ideea e să ieși un pic din casă și plăcerea o să vină”. Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.