May 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Referendumul privind independența Scoției ar risca redresarea economică după COVID. Ministrul britanic de finanțe: “Ar împărți inutil țara în cel mai dificil moment posibil”

2 min readVideo

Un referendum privind independența Scoției în aceste zile ar pune în pericol recuperarea economică a Marii Britanii în urma pandemiei COVID-19, a declarat luni ministrul britanic de finanțe Rishi Sunak, aflat în campanie, înaintea alegerilor parlamentare din Scoția.

Votul pentru independenţa Scoţiei ar strica planurile Marii Britanii de înfrângere a pandemiei Profi Media

Britanicii se tem că referendumul din Scoţia ar afecta revenirea economică a Regatului Unit
Scoția va vota joi pentru parlamentul său dizolvat, şi se așteaptă ca o victorie a Partidului Național Scoțian (SNP) să creeze mai multă presiune pentru un vot de independență respins până acum de guvernul britanic. Făcând o vizită de campanie pentru Partidul Conservator, Sunak a subliniat necesitatea de a finaliza lupta cu COVID-19 și reconstruirea economiei, scrie Reuters.

“Există un risc clar pentru acest obiectiv comun și acesta este incertitudinea unui al doilea referendum de independență. Ar împărți inutil țara noastră și în cel mai rău moment posibil”, a spus el într-o declarație distribuită de Partidul Conservator Scoțian.

Citește și:

Aniversare cu bucluc: O femeie din Scoția și-a văzut cadoul zburându-i printre degete. Momentul a devenit viral
O tânără mamă şi-a planificat nunta şi înmormântarea în acelaşi timp, după ce medicii din Scoţia au anunţat-o că nu mai are mult de trăit

SNP este de așteptat să câștige alegerile și, dacă va obține o majoritate absolută, va intensifica eforturile pentru a organiza un alt referendum de independență. În 2014, Scoția a votat să rămână parte a Regatului Unit. SNP a declarat că orice vot nou ar trebui să aștepte până la sfârșitul pandemiei, iar parlamentul scoțian va decide momentul. Vorbind luni, liderul SNP, Nicola Sturgeon, a declarat pentru ITV: “Trebuie să construim cu răbdare cazul și să construim sprijinul majorității pentru independență”
În conformitate cu legea, pentru a organiza un alt referendum în mod legal, Scoția are nevoie de permisiunea parlamentului britanic, dar SNP ar putea decide să conteste acest lucru ținând oricum unul și să forțeze guvernul britanic să îl conteste în instanțe.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.