May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Paşi mici către relaxare, în Europa. Peste 5.000 de tineri au participat la un concert, fără măşti, în Liverpool

2 min readVideo

Europa face probe tehnice ca să revină la normalitate. Din Marea Britanie până în Spania şi Grecia se fac paşi mai mici sau mai mari către relaxare. Deşi îi desparte mai bine de o lună de ziua libertăţii, tinerii din Liverpool s-au bucurat de un weekend de normalitate. Petrecerile şi concertele s-au ţinut lanţ ca parte a unui program test în vederea redeschiderii.

Vezi și

Pareau scene de dinainte de pandemie dar sunt cât se poate de actuale. Dezlănţuiţi şi entuziaşti, 5 mii de tineri fără măşti sau teamă de îmbolnăvire se distrează la primul concert organizat în mai bine de un an în Liverpool. Un test covid negativ prezentat la intrare a dat liber la dans, îmbrăţişări şi voie bună.
Tot weekendul, începând de vineri, a fost unul de distracţie pentru tineri. Şi unul experimental pentru autorităţile care se pregătesc de marea redeschidere. De pe 21 iunie britanicii au liber la evenimente sportive şi spectacole în aer liber.

În învecinata Danemarca, relaxarea a intrat deja în a doua etapă, în timp ce Franţa urmează să ridice din restricţii pe 19 mai.

În Grecia, terasele şi restaurantele s-au deschis de astăzi. Turiştii români care au petrecut paştele pe litoralul elen au făcut onorurile.
Simona Cristea, turist din Bucureşti: Îmi era foarte dor să călătoresc. Sunt extrem de mulţumită de ce am găsit. E chiar mai plăcut pentru că nu e atât de aglomerat încă. Pentru că nu s-a deschis încă sezonul turistic, oficial.
Cu cel mai mic număr de victime COVID înregistrat în ultimele 7 luni, Italia pregăteşte relaxarea totală din 15 mai. În 90 la sută din ţară, weekendul a fost unul de semi-normalitate.

Restaurantele au fost deschise în aer liber pentru prânz şi cină, suficient pentru ca centrele istorice să se transforme în furnicare.
În Veneţia, gondolele au fost pline, iar Milano a fost sub asediul suporterilor. Victoria echipei de suflet i-a făcut să uite şi de măşti şi de distanţare.
Luna marii redeschideri a adus o premieră şi în Spania. 6 mii de oameni au participat, în Madrid, la prima coridă de la începutul pandemiei.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.