May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Noua Zeelandă a concediat nouă angajați care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19

2 min readNouă ofițeri vamali din Noua Zeelandă care au refuzat să se vaccineze împotriva Covid-19 au fost concediați. Autoritățile au impus tuturor angajaților de la vamă să se vaccineze până la sfârșitul lunii aprilie, potrivit The Guardian.

În februarie, premierul Jacinda Ardern a declarat că vaccinarea nu va fie obligatorie pentru personalul din prima linie, însă cei care refuză vor fi mutați în alte posturi în care nu vor mai lua contact cu publicul.Pentru nouă dintre angajații care au refuzat vaccinarea nu s-au găsit alte poziții și au fost concediați. Aceștia erau angajați pe termen determinat la frontiera maritimă, a declarat Jacinda Funnell, vicepreședinte executiv al Agenției Vamale.”Regretăm că acești indivizi au fost nevoiți să își părăsească locurile de muncă și înțelegem că este o situație dificilă pentru ei”, a spus Funnell.Ea a spus că aproximativ 95% din personalul vamal din prima linie a primit prima doză de vaccin, iar 85% dintre angajați au făcut și rapelul.
Agenția Vamală a discutat despre opțiuni cu personalul de la începutul lunii martie, astfel că angajații știau că „opțiunile de redistribuire erau foarte limitate din cauza lipsei de alte funcții vamale existente în zonă”. De asemenea, agenția a explorat și opțiunile de redistribuire în cadrul serviciului public mai larg, a mai precizat Funnell.Un ordin al Ministerului Sănătății a introdus drept cerință obligatorie ca oricine lucrează în zona de frontieră cu risc ridicat să fie vaccinat până la data de 1 mai.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.