May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Nemții au anulat Oktoberfest pentru al doilea an din cauza COVID: Dacă festivalul ar deveni focar, imaginea va fi distrusă pentru totdeauna

2 min readAutoritățile din Germania au anulat festivalul berii Oktoberfest din München pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei. “Situația este prea incertă”, a declarat luni premierul bavarez Markus Söder.

Zona de organizare a Oktoberfest în Munchen Profimedia

Aproximativ șase milioane de oameni ar participa în mod normal la festivalul anual, care are loc în septembrie și octombrie. “Nu a fost o decizie ușoară”, a declarat, luni, primarul din München, Dieter Reiter, într-o conferință de presă. Premierul bavarez Söder a declarat că măsuri precum măștile de protecție și distanțarea socială „nu ar fi fezabile” în corturile tradiționale ale festivalului, relatează BBC.
Programarea evenimentului la o dată ulterioară ar fi cauzat „pierderi economice”. “Imaginați-vă dacă ar fi un nou val care ar transforma evenimentul într-un focar. Imaginea va fi afectată pentru totdeauna și nu vrem asta”, a spus el. În timp ce evenimentele oficiale din München au fost anulate anul trecut, mulți localnici au vizitat fabricile de bere din oraș în haine tradiționale.

Doar războaiele, inflația, holera și Covidul au oprit Oktoberfest

Anul acesta este pentru a 26-a oară când festivalul a fost anulat în mai bine de 200 de ani. Potrivit site-ului său oficial, Oktoberfest a fost anulat pentru prima dată în 1813 – la doar patru ani după ce a început – din cauza luptelor cu Napoleon. De atunci, a fost oprit de războaie, inflație și holeră.
Luna trecută, Germania a introdus o nouă lege controversată de lockdown ca răspuns la un al treilea val de infecții. Regulile, care permit guvernului federal să impună o restricții de circulație pe timp de noapte și să închidă școlile oriunde rata infecției crește prea mult, au fost deja puse în aplicare în mai multe orașe. Germania a raportat aproximativ 3,4 milioane de cazuri de COVID și peste 83.000 de decese de la începutul pandemiei.
Câți nemți sunt vaccinați anti-COVID

Până pe 30 aprilie, 26,9% din populația Germaniei a primit cel puțin o doză de vaccin. Aproximativ 7,7% din populația țării este complet inoculată împotriva Covid-19.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.