May 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Medic italian, condamnat la închisoare după moartea fotbalistului Davide Astori

1 min readUn medic a fost condamnat luni la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru omucidere involuntară, după decesul lui Davide Astori, internaţionalul italian al Fiorentinei, care suferea de o anomalie cardiacă nedetectată.

Davide Astori a decedat la vârsta de 31 de ani, în somn, în noaptea de 3 spre 4 martie 2018, relatează Agerpres.El a decedat într-o cameră de hotel din Udine unde Fiorentina, echipă al cărei căpitan era, urma să dispute un meci de campionat. Moartea sa a generat o imensă emoţie în Italia, el fiind şi unul din componenţii echipei naţionale.Medicul în cauză a fost condamnat şi la plata unor despăgubiri de 1 milion de euro către familie. Giorgio Galanti era la acea vreme responsabilul departamentului de medicină sportivă de la spitalul Careggi din Florenţa. El a fost ultimul care şi-a dat acordul pentru practicarea sportului profesionist de către Davide Astori, în vara lui 2017, cu şapte luni înainte de decesul fotbalistului.Parchetul, care ceruse o pedeapsă de 18 luni de închisoare pentru omucidere involuntară, a considerat în rechizitoriul său că medicul trebuia să efectueze examene suplimentare pentru a încerca să depisteze o maladie cardiacă, ţinând cont de rezultatele testelor de efort.
Conform raportului de autopsie, Davide Astori ar fi murit din cauza unei tahiaritmii, o accelerare anormală a ritmului cardiac.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.