May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Începe vaccinarea femeilor însărcinate împotriva COVID-19 în Europa. Viena a anunțat că va demara vaccinarea viitoarelor mame la jumătatea lunii mai

1 min read


Viena este primul oraș din UE unde femeile însărcinate vor fi vaccinate anti-covid, anunță Peter Hacker de la Biroul consilierului municipal pentru sănătate. Conform cererii, pregătirile relevante sunt în curs de desfășurare și, dacă programul este valabil, vaccinarea viitoarelor mame poate începe la jumătatea lunii mai, relatează NewsBeezer.

La inițiativa Asociației pentru sănătate din Viena, Comitetul Național de Vaccinare a inclus femeile însărcinate ca grup prioritar în planul de vaccinare la sfârșitul lunii aprilie. Acest lucru a dat capitalei federale posibilitatea ca femeile din a 13-a săptămână de sarcină să se poată vaccina anti-Covid.

Decizia luată de capitala Austriei vine după declarațiile de la OMS care întăresc ipoteza conform căreia femeile însărcinate prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă gravă a Covid-19: „Femeile gravide ar trebui considerate un grup cu risc ridicat, în special cele identificate ca având factori de risc, pentru dezvoltarea unei forme severe de COVID-19, pe baza descoperirilor noastre. Mamele ar trebui, de asemenea, să fie liniștite că riscurile pentru copiii lor sunt foarte mici”, a declarat  John Allotey, de la Universitatea din Birmingham, Centrul de colaborare al OMS pentru sănătatea globală a femeilor, potrivit gândul.ro.
 Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.