May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Google economiseşte un miliard de dolari anual, după ce angajaţii au început să lucreze de acasă

2 min readDe Cornel Preda.Publicat: 03.05.2021, 17:03.
Actualizat: 03.05.2021, 17:04

Pe măsură ce restricţiile anti-Covid sunt ridicate, tot mai mulţi oameni încep să îşi rezerve călătorii sau hoteluri online, ceea ce reprezintă un lucru bun pentru afacerile de promovarea online ale Google. În acelaşi timp, angajaţii companiei lucrează de acasă, ceea ce este şi mai bine din punct de vedere financiar pentru Google.

Google economiseşte un miliard de dolari anual, după ce angajaţii au început să lucreze de acasă Shutterstock

În primul trimestru, compania părinte a Google, Alphabet Inc., a economisit 268 de milioane de dolari din cheltuielile companiei pentru promoţii, călătorii în interes de serviciu sau divertisment, comparativ cu perioada similară a anului trecut, “în mare parte drept consecinţă a Covid-19”, spune un document al companiei, citat de Los Angeles Times.
La un calcul anual, asta înseamnă economii de peste 1 miliard de dolari. Alphabet a declarat chiar în raportul său anual pentru 2020 că a înregistrat o reducere a cheltuielilor publicitare şi promoţionale cu 1,4 miliarde de dolari, pe fondul scăderii cheltuielilor, întreruperii sau reporgramării campaniilor şi trecerea în format digital a unor evenimente. Cheltuielile de călătorie şi divertisment au scăzut şi ele cu 371 de milioane de dolari.

Economiile astfel obţinute au compensat costurile generate de angajarea a mii de oameni. Cpmpania a reuşit să îşi menţină costurile de marketing şi administrative, cu toate că veniturile au crescut cu 34 de procente.

Google este renumită pentru avantajele oferite angajaţilor precum şedinţe de masaj, mâncare în regim catering sau retreat-uri corporative, beneficii care au influenţat o mare parte a culturii de lucru în Silicon Valley. Majoritatea personalului Google a lucrat de la distanţă şi fără aceste avantaje începând cu luna martie 2020.
Totuşi, compania are în plan o revenire la birouri spre sfârşitul acestui an. Directorul Financiar Ruth Porat le-a comunicat investitorilor că se doreşte adoptarea unui model “hibrid”, pentru a menţine o distanţare de siguranţă între angajaţi.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.