May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Doi antivacciniști, arestați în Italia după ce au atacat cu sticle incendiare un centru de vaccinare. Mesajul scris pe Facebook înainte de atac

1 min readPoliția italiană a arestat doi antivacciniști în legătură cu un atac incendiar asupra unui centru de vaccinare COVID-19 din Brescia.

Galerie (2)

Unul dintre atacatori a participat la un miting antivaccin Facebook

Paolo Pluda, în vârstă de 52 de ani, și Nicola Zanardelli, în vârstă de 51 de ani, au fost arestați pentru acte de terorism, potrivit agenției de știri ANSA. Suspecții sunt acuzați că au atacat cu cocktailuri Molotov pe 3 aprilie un centru de vaccinare din orașul Brescia. În urma atacului, unul dintre cele două pavilioane ale centrului a fost avariat, potrivit cotidianului Corriere della Sera.
Vaccinurile ținute în depozitul frigorific de la fața locului au fost salvate deoarece focul nu s-a răspândit pentru a pune în pericol alimentarea electrică a unității. Investigatorii au descoperit imagini cei doi indivizi pregăteau sticlele incendiare. Cei doi au participat și la proteste față de vaccin și ”dictatura sanitară”.

Conform ANSA, ambii bărbați s-au identificat ca fiind antivacciniști. Cu puțin timp înainte de atac, Pluda a scris pe Facebook: „Dacă vrem să distrugem inamicul, trebuie să folosim aceeași armă „frică ”, iar teama lor ne va uni. Nu există alte soluții ”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.