May 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Danemarca exclude vaccinul Covid-19 Johnson & Johnson din programul de vaccinare, după ce a renunţat şi la AstraZeneca

2 min readVideo

Danemarca a devenit prima țară care a exclus vaccinul COVID-19 de la Johnson & Johnson din programul său de vaccinare, din cauza unei potențiale legături cu o formă rară, dar gravă de cheaguri de sânge.

Vaccinul Covid-19 Johnson & Johnson a fost exclus din programul de vaccinare, în Danemarca Profi Media

Decizia vine după ce luna trecută țara nordică a încetat să mai utilizeze vaccinul AstraZeneca, motivând preocupări similare.
Danemarca renunţă şi la vaccinul Covid Johnson & Johnson

“Beneficiile utilizării vaccinului COVID-19 de la Johnson & Johnson nu depășesc riscul de a provoca posibilul efect advers la cei care primesc vaccinul”, a anunţat autoritatea sanitară a țării, scrie Reuters.

Citește și:

Danemarca, prima ţară care a oprit vaccinarea cu AstraZeneca
Șefa Agenției pentru Medicamente din Danemarca a leșinat în timpul unei conferințe. VIDEO

Excluderea vaccinului J&J, care reprezintă aproximativ o treime din totalul contractelor furnizate de Danemarca de vaccinuri COVID-19, ar întârzia calendarul de vaccinare al țării cu până la patru săptămâni, informează autorităţile.
Danemarca a vaccinat pe deplin 11,5% din populația sa şi a ridicat treptat restricţiile de la începutul lunii martie, deoarece ratele de infecție au încetinit, incluzând serviciile interioare la restaurante și cafenele și permițându-le fanilor de fotbal să intre pe stadioane.
“Luând în considerare situația actuală din Danemarca, ceea ce pierdem în prezent în efortul nostru de prevenire a bolilor severe cauzate de COVID-19 nu poate depăși riscul de a provoca posibile efecte secundare sub formă de cheaguri de sânge severe la cei pe care îi vaccinăm”, a spus autoritatea.

Vaccinare progresează satisfăcător cu alte vaccinuri disponibile, se arată în comunicat.
Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa, Agenția Europeană pentru Medicamente, a declarat, pe 20 aprilie, că a găsit o posibilă legătură între vaccinul J&J și problemele rare de coagulare a sângelui, la adulții care au primit vaccinul în Statele Unite, dar a susținut beneficiile generale ale vaccinului împotriva oricăror riscuri. De atunci, mai multe țări europene au reluat administrarea vaccinului.
Comitetul său de siguranță al EMA a precizat că ajuns la concluzia că se impune un avertisment cu privire la cheaguri de sânge neobișnuite cu trombocite scăzute, care trebuie adăugat la etichetele vaccinului, la fel cum i se cerea AstraZeneca. J&J a declarat într-un comunicat de presă că va respecta această măsură.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.