May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Australia, acuzată de rasism, după decizia de a amenda sau trimite la închisoare cetăţenii care se întorc din India

2 min readDe Andreea Anghel.Publicat: 03.05.2021, 09:54.
Actualizat: 03.05.2021, 09:54

Decizia Australiei de a amenda sau trimite la închisoare cetăţenii australieni care se întorc din India, ţară grav afectată de cel de-al doilea val de coronavirus, a fost aspru criticată.

Australia, acuzată de rasism, după decizia de a amenda sau trimite la închisoare cetăţenii care se întorc din India Profimedia Images

Australia, acuzată de rasism şi încălcarea drepturilor omului, după decizia de a amenda sau trimite la închisoare cetăţenii care se întorc din India

Măsura este considerată rasistă şi o încălcare a drepturilor omului. Începând de luni, orice australian care ajunge în ţară din India riscă amenzi de 66.000 de dolari australieni (37.000 de euro) şi până la cinci ani de închisoare.

Decizia a venit după ce Australia a decis marţi să suspende până pe 15 mai zborurile din India. Premierul Scott Morrison a respins acuzaţiile de rasism.

Citește și:

Imaginea durerii: Mamă cu Covid lasată să moară pe stradă de propriul fiu, ca să nu se infecteze şi el, în India

”Aceleaşi acuzaţii au fost aduse guvernului în urmă cu un an, când am închis frontierele către China continentală. Nu există politică sau ideologie într-o pandemie. Nu are nimic de-a face cu politica, acesta este un virus”, a declarat el pentru postul de radio Sydney 2GB şi citat de BBC.

Numărul mare de infectări din India reprezintă o ameninţare
Există aproximativ 9.000 de australieni în India, dintre care 600 sunt clasificaţi ca vulnerabili. Guvernul a declarat că măsurile, care au fost anunţate sâmbătă, se bazează pe sfaturi medicale.
Australia a reuşit să gestioneze focarele Covid, dar oficialii au declarat că o creştere a ratelor de infectare observată la sosirile din India în ultimele două săptămâni reprezintă o ameninţare pentru comunitate.

Ministrul de Externe Marise Payne a declarat că sosirile din India reprezintă 57% din cazurile pozitive aflate în carantină, în creştere faţă de 10% în martie.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.