May 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un 1 Mai, cu proteste anti-restricții și confruntări violente în mai multe ţări din Europa

2 min readVideo

Sute de oameni arestaţi după petreceri ilegale şi proteste anti-guvernamentale în mai multe ţări din Europa. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în Belgia şi Franţa. Confruntări violente au avut loc şi în Germania şi Italia, iar în Turcia peste 200 de protestatari au fost arestaţi. 

Vezi și

Peste 1000 de tineri, majoritatea fără măşti, s-au adunat într-un parc din Bruxelles la o manifestaţie anti-lockdown. Petrecerea a fost însă de scurtă durată.
Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă şi au reuşit să-i împrăştie, nu înainte ca manifestanţii să se încaiere între ei.

“Noi am venit aici să ne bucurăm de parc. Trebuia să fie un spaţiu publice şi nu ar trebui să fim restricţionaţi aşa”.

Citește și:

Capitala a ieșit din scenariul roșu: Bucureștenii, încântați că pot merge din nou la teatru. “Pauza asta ne-a făcut să simţim lipsa”
Proteste violente în Minneapolis după ce poliția a împușcat mortal un tânăr de culoare

În Londra, sute de oameni nemulţumiţi de o nouă lege care dă poliţiei mai multă libertate în oprirea protestelor au ieşit pe străzi. Manifestanţii înarmaţi cu pancarte au schimbat însă lozincile antiguvernamentale cu muzica de club. Nouă oameni au fost arestaţi.
Şi studenţii din Paris s-au săturat de restricţii şi au dat drumul la petrecere într-un parc. Poliţia a stricat însă rapid distracţia.
“Toată lumea urăşte poliţia! Toată lumea urăşte poliţia!”

Confruntări violente și în Germania și Italia
Confruntări violente au avut şi pe străzi, unde sindicaliştii au protestat faţă restricţiile care au lăsat mii de oameni fără loc de muncă.
30 de mii oameni au participat la proteste anti-guvernamentale în Berlin. Zeci de arestări au fost şi aici, iar cel puţin 50 de poliţişti au fost răniţi. Pompierii au fost nevoiţi să intervină pentru a opri un incendiu pornit de protestatari.
Şi la Torino, Ziua Muncii s-a încheiat cu violenţe şi arestări. Protestatarii au adus şi o ghilotină în care, simbolic, au pus o pernă cu chipul premierului Mario Draghi.

“Deja este sub voi, vi se pare că vi se opune? Ce faceţi? Va veni ziua în care veţi plăti pentru ce faceţi, fiecare dintre voi”.
În Turcia, peste 200 de oameni au fost arestaţi după ce au încălcat restricţiile pentru a participa la un marş de Ziua Muncii organizat la Istanbul. Lockdown-ul total din Turcia se va încheia pe 17 mai.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.