May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Părintele Ieromonah Daniil, de la Mănăstirea Frăsinei, a murit cu câteva ore înainte de slujba de Înviere

2 min readPărintele Ieromonah Daniil de la Mănăstirea Frăsinei a murit cu câteva ore înainte să susţină slujba de Înviere. Înmormântarea părintelui va avea loc luni, pe 3 mai, la cimitirul Schitul Vechi – Mănăstirea Frăsinei.

Părintele Mănăstirii Frăsinei Facebook

Părintele Ieromonah Daniil avea 60 de ani.
Mănăstirea Frăsinei este singura mănăstire ortodoxă din România unde femeile nu au voie să intre.

Ieromonahul Daniil Pleşa a murit, la vârsta de 60 de ani

“Cu mare durere, vă spunem că Părintele Ieromonah Daniil de la Mănăstirea Frăsinei a adormit întru Domnul, chiar în timp ce săvârșea sfânta slujbă despre patimile, moartea și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos…Râu de lacrimi, la trecerea Sfinției Sale în veșnicie! A fost atât de bun, de blând, de milostiv… Simt, și acum, mângâierea mâinii sale pe creștet, întru binecuvântare… Îi văd privirea senină… Îi ascult glasul duios…Dumnezeu să-ți poarte sufletul pe drum luminat în Împărăția Sa, sfinte părinte!”
Și pe un grup Facebook denumit „Manastirea Frasinei” curg mesajele de condoleanțe.

„Dumnezeu să-l odihnească! De la dânsul a primit mama ultima împărtășanie înainte de moarte!”, „Odihnă veșnică! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în liniște și pace!” sau „Bunul Dumnezeu să-l odihnească cu drepții! Sârguitor pentru Dumnezeu și semeni pe acest pământ, va avea mare răsplata în Ceruri!” sunt doar câteva mesaje postate pe grupul respectiv.
Mănăstirea Frăsinei este singura mănăstire ortodoxă din România unde femeile nu au voie să intre, se arată în descrierea pe pagina de Facebook a lăcașului. Mănăstirea este în comuna Muereasca, județul Vâlcea. Părintele Ieromonah Daniil avea 60 de ani.
Rectificare: Acest articol a fost actualizat cu vârsta corectă a părintelui, 60 de ani, în loc de 92, aşa cum era specificat iniţial. De asemenea, părintele a murit cu câteva ore înainte de slujba de Înviere şi nu în timpul acesteia, aşa cum s-a anunţat anterior”

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.