May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Papa Francisc a lansat un “maraton” de rugăciune, în întreaga lume, pentru oprirea pandemiei de coronavirus

2 min readPapa Francisc, un mare avocat al vaccinării pentru a opri pandemia de coronavirus, a lansat sâmbătă o iniţiativă mai spirituală, un “maraton de rugăciuni” care va fi transmis din treizeci de sanctuare din lume, scrie AFP.

Papa Francisc Getty Images

“Maratonul” se va încheia pe 31 mai cu o rugăciune rostită de Papa Francisc, din grădinile Vaticanului. 

În fiecare zi din luna mai, credincioşii sunt chemaţi să se roage asiduu pentru a invoca sfârşitul pandemiei şi a-şi relua activităţile de muncă şi de societate.

Sâmbătă, la ora 18.00, ora Romei, în Bazilica Sfântul Petru, papa a deschis maratonul cu o “rugăciune pentru umanitatea rănită”, în prezenţa a 150 de credincioşi.

Citește și:

Papa Francisc a făcut o vizită surpriză persoanelor fără adăpost care au primit vaccinul anti-COVID-19 la Vatican
Papa Francisc le cere oamenilor să lupte împotriva crimei organizate. Mafia ar oferi împrumuturi celor afectaţi de pandemie, cerând apoi dobânzi exorbitante

Evocând “o situaţie actuală dramatică, încărcată de suferinţe şi angoase”, el a cerut protecţie pentru cei care îşi plâng morţii “îngropaţi uneori într-un fel care răneşte sufletul” şi a salutat “oboseala eroică” a medicilor, infirmierelor, personalului sanitar şi voluntarilor care îşi pun viaţa în pericol.

Papa i-a cerut Fecioarei Maria ca ea “să lumineze spiritele oamenilor de ştiinţă pentru a găsi soluţiile bune de a învinge virusul”.
Treizeci de sanctuare dedicate Fecioarei Maria se vor face în fiecare zi cu rugăciuni dedicate diferitelor categorii de persoane, din Polonia în Brazilia, trecând prin Coreea de Sud sau Nigeria.
Sâmbătă, sanctuarul englez Notre-Dame din Waslingham a lansat “o rugăciune pentru defuncţi”. Alte sanctuare îi vor evoca pe tineri, prizonieri, medici, pompieri, şomeri sau oameni de ştiinţă şi institute de cercetare medicală.

Suveranul Pontif va încheia iniţiativa pe 31 mai cu o rugăciune din grădinile Vaticanului.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.