May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Moarte violentă pentru o femeie care ieşise să-şi plimbe câinii. Un urs ar fi atacat-o într-o zonă rurală din Colorado

2 min readFoto

De Andreea Anghel.Publicat: 02.05.2021, 13:51.
Actualizat: 02.05.2021, 13:51

O femeie din Colorado, în vârstă de 39 de ani, a murit într-un aparent atac al unui urs brun. Aceasta ar fi fost atacată în timp ce își plimba câinii, au declarat sâmbătă autoritățile locale.

O femeie din Colorado, în vârstă de 39 de ani, a murit într-un aparent atac al unui urs Profimedia Images; Colorado Parks & Wildlife

Moarte violentă pentru o femeie care ieşise să îşi plimbe câinii
Un urs brun ar fi atacat-o într-o zonă rurală din Colorado

Iubitul femeii i-a găsit trupul, vineri seară, la aproximativ 350 de mile sud-vest de Denver, Colorado Parks and Wildlife, au declarat autorităţile locale într-un comunicat. Bărbatul a spus poliției că a ajuns acasă în jurul orei 20:30 și i-a găsit pe cei doi câini ai cuplului afară, dar iubita lui lipsea.

Apoi omul a mers pe poteca unui teren privat, unde ea se ducea frecvent ca să plimbe câinii. Spre şocul lui, nu a durat mult până când a dat peste trupul neînsufleţit al iubitei. Bărbatul a sunat de urgenţă pentru a alerta autorităţile. Numele femeii nu a fost încă dezvăluit.

Citește și:

Un urs, care teroriza localnicii din Târgu Mureş de aproape doi ani, a fost prins şi relocat în munții Călimani

Folosind câini de urmărire, ofițerii au localizat o femelă și doi pui în apropiere. Cei trei urși au fost eutanasiaţi ca măsură de precauţie, au spus oficialii. Trupurile animalelor au fost transportate la laboratorul statului pentru animale sălbatice, pentru efectuarea unor necropsii. De asemenea, probele de la faţa locului vor fi analizate şi într-un laborator criminalistic din Wyoming, conform Daily Mail.

Semnal de alarmă din partea autorităţilor
Autopsia victimei este în așteptare, dar autoritățile au găsit mai multe urme pe corpul acesteia care să indice că a fost vorba despre atacul unui urs. Oficialii spun că, deși atacurile urșilor sunt rare, incidentul ar trebui să reamintească publicului că animalele sălbatice pot fi periculoase.
”Acesta este un eveniment tragic și o amintire tristă că urșii sunt sălbatici și potențial periculoși. Dintr-o măsură de precauție, urșii au fost îndepărtați pentru siguranță publică. Rugăm publicul să raporteze orice întâlnire cu un urs agresiv”.

Colorado găzduiește aproximativ 19.000 de urși bruni, a declarat Jason Clay, purtătorul de cuvânt al parcurilor și faunei sălbatice. Agenția a documentat alte trei atacuri fatale ale ursului brun asupra oamenilor de când a început să le urmărească acum 61 de ani, a spus Clay.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.