May 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Luptătorul de sumo Mitsuki Amano a murit, la 28 de ani. Hibikiryu a fost aruncat în cap de adversarul său

2 min readVideo

Un luptător japonez de sumo a murit la o lună după ce a căzut în cap în timpul unei competiţii, situaţie care a ridicat întrebări cu privire la răspunsul în acest sport la urgențe medicale.

Hibikiryu a fost aruncat în cap de adversarul său şi a murit după o lună de chin, în spital mainichi.jp

Hibikiryu, în vârstă de 28 de ani, a murit de insuficiență respiratorie acută miercuri, a anunţat Asociația Japoneză de Sumo.
Luptătorul de sumo a căzut în cap în timpul luptei

Luptătorul, al cărui adevărat nume era Mitsuki Amano, a fost aruncat de adversarul său în timpul unei lupte la un turneu din 26 martie. Filmările luptei au arătat că Hibikiryu a căzut în cap și a rămas cu fața în jos timp de câteva minute, în timp ce oficialii de sumo au urmărit și au așteptat paramedicii să ajungă.

Pe o targă, luptătorul era conștient și le-a spus oficialilor sumo că simte că corpul său este paralizat, dar starea sa se îmbunătățise la spital, a raportat ziarul Nikkan Sports. Oficialii Sumo au declarat presei japoneze că nu se știe dacă moartea lui Hibikiryu a fost legată de rănirea sa. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea familiei sale.

Nu au existat experți medicali care să-i ofere tratament de prim ajutor, potrivit rapoartelor mass-media japoneze. Luptătorii sunt de obicei așteptați să se ridice singuri, în timp ce experții medicali sunt la locul turneului, dar nu stau lângă zona de ring.

Vechiul sport japonez, care inițial făcea parte dintr-un ritual religios shintoist, s-a confruntat cu solicitări de reformă, inclusiv cu privire la răspunsul său medical de urgență și la interzicerea femeilor care intră în ring, care este considerat sacru.
În 2018, asociația a primit critici vehemente, după ce a cerut unei asistente medicale și altor femei să părăsească ringul, în care intraseră pentru a acorda primul ajutor unui oficial care se prăbușise. Hibikiryu a debutat în 2011 și a crescut până la locul 24 în clasa sandanme. Un alt tânăr luptător de sumo de nivel inferior, Shobushi, a murit în luna mai, la vârsta de 28 de ani, după ce a contractat coronavirusul și a dezvoltat pneumonie.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.