May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Localnicii dintr-un orășel italian au auzit de Covid doar la televizor. Cum au reușit cele 96 de suflete să se protejeze

2 min readLocalnicii dintr-o comună din Italia, dintr-o regiune puternic afectată de pandemie, au auzit de COVID-19 doar la televizor. Furia virusului care a cuprins regiunea Umbria nu a reușit să ajungă și pe străzile întortocheate care duc către orășel.

Peisaj dintr-un orășel italian Profimedia Images

Cei 96 de localnici au purtat mască, au respectat distanțarea fizică, iar o perioadă, autoritățile locale au impus și carantinarea locaității

În Poggiodomo, Umbria, o mână de case stau cocoțate pe stânci. Orașul fără cazuri de coronavirus din Umbria se află la o mie de metri deasupra nivelului mării, relatează La Repubblica. Localitatea are doar 96 de locuitori.

„Aici am văzut COVID-19 doar la televizor. Nu am avut nici măcar vreo suspiciune de contagiune”, spune primarul Emilio Angelosanti.

Citește și:

Un orăşel din Sicilia vinde case abandonate la preţuri care pornesc de la 1 euro. Aproape 900 de case îşi aşteaptă cumpărătorii
Europa începe relaxarea. Maghiarii au putut merge la terase, se reiau evenimentele în aer liber în Italia. Se ridică restricții și în UK

Primarul conduce localitatea de 96 de suflete de doi ani și ține să precizeze că, în anumite momente, ajunge „chiar și la 100 de locuitori”.

„În prima fază a pandemiei am insistat mult asupra regulilor de protecție, am distribuit măști, iar acum populația este vaccinată în proporție de 40%”, spune edilul.
Orașul cu un singur student navetist
În rest, a funcționat izolarea. Poggiodomo are un singur student navetist, nu are magazine, ci vânzători ambulanți care ajung în sat de două ori pe săptămână. Până și primarul face naveta în alte localități pentru medicamente și ziare.

Singurul cetățean originar din Poggiodomo, victimă a COVID-19, a murit la 99 de ani. Agnese era cea mai vârstnică localnică, însă nu mai locuia în oraș. Se întorcea aici doar vara, iar în restul anului locuia la Roma, unde virusul a reușit să ajungă la ea.
“Aici am suferit întotdeauna de distanțare”
Localitatea speră acum la redeschidere și se concentrează pe turism. Vara trecută a fost plină de turiști. În pensiune locurile sunt deja ocupate în totalitate și, spune primarul, există multe cereri pentru sezonul de vară.
„Cei care vin la noi caută un contact extrem cu natura. E mai ușor să întâlnești căprioare și vulturi aici decât COVID-19”, adaugă primarul.

„Distanțare pentru a ne proteja de COVID? Aici am suferit întotdeauna de distanțare”, spune și Bruno Saveri, consilier local, fost profesor de inginerie electrică.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.