May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Emoția Învierii, resimțită de credincioșii din întreaga țară. Lumina de la candele a aprins în suflet speranţa revenirii la normalitate

3 min readBisericile din toată ţara s-au scăldat, noaptea trecută, în lumină. Bucuria Învierii a fost, poate, mai mare ca oricând pentru credincioşii care, după o îndelungată aşteptare, au putut să fie din nou împreună într-o zi de mare sărbătoare. Pe vreme frumoasă sau prin ploaie, oamenii s-au întors acasă cu lumânări aprinse şi cu speranţa că pot reveni la o viaţă normală.

Vezi și

Credincioșii din întreaga țară au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Slujba de Înviere

Lumina care a învins întunericul este împărţită celor peste o mie de pelerini care s-au adunat la mănăstirea Sihăstria Putnei. Din mulţime, o voce de copil povesteşte patimile prin care a trecut Iisus pentru a ne mântui.

Fetiță: Hristos a inviat! Hristos a fost rănit de oamenii răi și pus pe o cruce. În aceasta seara, Iisus a inviat.

Citește și:

Lumina Sfântă, adusă pe mare. Distracţia celor sosiţi pe litoral s-a mai domolit pentru o noapte
Lumina Învierii a adus linişte şi împăcare în sufletele bucureştenilor. Din cauza restricţiilor, locurile în biserici au fost limitate

Hrisostom Rădășanu: De fapt, în jurul acestui eveniment s-a construit întreg creștinismul. Sfântul Pavel a zis că fără Înviere, creștinătatea este o simplă poveste frumoasă și atât.

Credincioși: Este plin de bucurie, ne bucurăm foarte mult că ne întâlnim aici, vedem și lume, este altfel.
Ploaia nu a stat în calea credincioşilor veniţi să asculte slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Lumina de la candele a aprins în suflet speranţa unei reveniri la normalitate.
Enoriașă: Nu știu exact să exprim în cuvinte, nu este la fel, dar este mai bine. Se simte, din nou, un pic de normalitate și se duce pe un făgaș normal.

A existat, însă, şi un incident. Spre sfârşitul slujbei, o persoană a leşinat şi a fost dusă la spital cu ambulanţa.
După un an de restricţii, şi timişorenii s-au bucurat că bisericile nu mai sunt goale în noaptea de Înviere şi s-au rugat pentru vremuri mai bune.
Enoriașă: Nu se poate explica, nu pot să mă exprima în cuvinte.
Reporter: Sunteți fericită?

Enoriașă: Da, foarte fericită. Am suferit pentru că anul trecut nu am participat.
Slujbele de Înviere nu au fost lipsite de avertismentele cu care ne-am obişnuit în pandemie. Preoţii i-au sfătuit pe oameni să evite înghesuiala. La Târgu Mureş, lumina sfântă a fost împărţită mai devreme, de la ora 23, tocmai pentru a se evita aglomeraţia. Printre cei mai disciplinaţi au fost copiii. Anul acesta, s-au rugat să revină la şcoală.

Fetiță: Să mă joc cu colegii și să fim toți bine.
Reporter: Să fie ca înainte?
Fetiță: Da.
Sute de credincioşi s-au rugat şi la Mănăstirea Sfânta Ana-Rohia din Maramureş. Cu toţi au venit să ia Lumina Sfântă care să le călăuzească paşii.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.