May 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Elevii revin la şcoală. Sunt luate în calcul două scenarii, dar în şcolile unde sunt vaccinaţi toţi profesorii ar putea fi eliminate restricţiile

3 min readVideo

Iar se schimbă regulile pentru întoarcerea elevilor în bănci. Sistemul ,,semafor”, cu trei praguri de infectare, dispare şi rămân în vigoare două scenarii. În primul, la ore în şcoală vor participa fizic toţi copiii. În al doilea, vor fi doar elevii din învăţământul primar şi cei din clasele terminale.  

Vezi și

Copiii se pregătesc de întoarcerea la şcoală
Sorin Cîmpeanu: “Elevii vor reveni la şcoală în data de 5 mai. Toţi elevii cu excepţia din clasele terminale care vor reveni din 10 mai. Elevii de clasa a opta revin la şcoală pe 10 mai şi au cursuri până pe 11 iunie. O lună de cursuri, înainte de evaluarea naţională”

Reîntoarcerea în bănci, după sărbătorile de Paşte, se va face după noi reguli. Nu mai există pragurile de 1,5 şi 3 cazuri la mia de locuitori. În 1731 de localităţi vor merge la şcoală toţi elevii, pentru că, în acest moment, mai puţin de o persoană din o mie este infectată. În alte 1450, unde este depăşit acest prag, vor sta acasă şi vor învăţa online doar copiii din clasele a cincea, a şasea, a şaptea dar şi elevii claselor a noua, a zecea şi a unsprezecea.

Citește și:

Ministrul Educaţiei: Este un pas important spre revenirea la normalitate faptul că am redus numărul scenariilor la două
Cum revin elevii la școală, începând din 5 mai. Cursurile se reiau după două scenarii, în funcţie de rata de infectare din localitate

Elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, profesional și postliceal – clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a – se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, din 10 mai. Cursurile vor fi exclusiv online în localităţile aflate în carantină. Normele de distanţare, triere şi purtarea obligatorie a măştii rămân obligatorii. La revenirea la şcoală nu va fi nevoie de testarea epidemiologică.
Iulian Cristache: “Sunt elevi care nu au participat aproape un an de zile, absolut deloc, la şcoală, intrând de anul trecut în perioada aceea de suspendare. Sunt şi părinţi nemulţumiţi care spun că nu mai era necesar pentru o lună şi jumătate să îşi trimită copii la şcoală, astfel încât să rişte să se infecteze”
Vaccinarea tuturor profesorilor dintr-o şcoală ar putea aduce în bănci toţi elevii indiferent de scenariul în care va intra o localitate.

Sorin Cîmpeanu: “În măsura în care identificăm acele şcoli unde toţi profesorii sunt vaccinaţi am putea cere autorităţilor sanitare permisiunea ca să elimine restricţiile”
Odată cu reluare şcolii se ia din nou în calcul testarea elevilor.
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii: “Testarea cu teste clasice mai ramane optiune pentru copiii care merg la scoala, testarea cu testele din saliva, opinia inspectoratului este ca rezultatul pozitiv al unui test in saliva necesita reconfirmare fie prin pcr fie prin retestare rapida antigentica”
Aproape un milion şi jumătate de teste antigen au rămas nefolosite în depozitele direcţiilor de sănătate publică sau laboratoarele şcolilor după ce legea prevedea acordul expres al părinţilor înainte ca elevii să fie verificaţi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.