May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cum au sărbătorit credincioşii noaptea de Înviere în alte ţări: În Grecia a fost spectacol cu artificii

2 min readVideo

Sărbătoarea Învierii a amintit, peste tot în lume, de slujbele din alţi ani. În Rusia şi Serbia oamenii s-au adunat în număr mare la biserici pentru a primi Lumina Sfânta de la Ierusalim. Iar în Grecia, s-a sărbătorit cu focuri de artificii.

Vezi și

Santorini, Corfu, Salonic, Atena. Peste tot grecii au întâmpinat Învierea cu spectacol de artificii pe cer. Slujbele au început mai devreme, pentru a se respecta restricţiile de pandemie, însă elenii au sărbătorit oricum.
Restricţii relaxate de Paşte

În Săptămâna Mare preoţii au fost testaţi în fiecare zi, iar numărul credincioşilor care au putut participa la slujbe în biserici a fost restricţionat.

Citește și:

Credincioșii greci care participă la slujbele de Paște trebuie să respecte reguli stricte. Preoţii sunt obligaţi să se testeze zilnic
Destinațiile de vacanță preferate de români intră rând pe rând pe lista galbenă. Agenţiile de turism reproşează autorităţilor modul în care interpretează cifrele de infectare

Kyriakos Mitsotakis, prim-ministrul Greciei: “De acest Paşte, gândurile noastre se îndreaptă către oamenii pe care i-am pierdut din cauza virusului, dar şi la cei care sunt în spitale”
Rusia a renunţat la restricţia care prevedea ca demnitarii să nu participe la slujbele de Înviere după ce situaţia pandemică s-a îmbunătăţit.
“Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat! Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!”

La slujba de la Catedrala Iisus Mântuitorul a asistat, asemenea preoţilor, fără mască de protecţie, şi Vladimir Putin, flancat de primarul Moscovei. Alături de politicieni, în lăcaşul de cult s-au aflat sute de credincioşi, iar alte câteva mii au aşteptat afară Lumina Sfântă adusă din Ierusalim.
În Serbia, templul Sfântul Sava din Belgrad a devenit neîncăpător. Îmbulzeală a fost şi la liturghia de dimineaţă, unde deşi corul a cântat cu măşti de protecţie pe faţă, puţini dintre credincioşi le-au urmat exemplul.
Milioane de creştini au participat la slujbe cu restricţii şi în Georgia, Bulgaria sau Ucraina. Peste tot, oamenii s-au rugat în primul rând pentru sănătate şi pentru înfrângerea pandemiei.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.