May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Capitala a ieșit din scenariul roșu: Bucureștenii, încântați că pot merge din nou la teatru. “Pauza asta ne-a făcut să simţim lipsa”

3 min readVideo

De Andreea Milea.Publicat: 02.05.2021, 19:24.
Actualizat: 02.05.2021, 19:24

De mâine, în Bucureşti se deschid la interior teatrele, sălile de spectacole şi restaurantele. Chiar dacă cinematografele ar avea voie să primească clienţi, patronii spun că mai aşteaptă, de teamă că lucrurile s-ar putea schimba din nou. 

Vezi și

Capitala iese, oficial, din scenariul roşu, după ce rata de infectare e de trei zile sub 3 la mia de locuitori.
Andreea Milea: “Este ultima zi în care mai auzim liniştea în sălile de teatru sau în sălile de spectacole. De mâine însă îi vom putea aplauda la scenă deschisă pe artiştii noştri îndrăgiţi”.

Un moment aşteptat cu nerăbdare de oameni.

Citește și:

Prefectul Capitalei: A fost luată hotărârea de a trece la scenariul sub 3 la mie. Sălile de spectacole și restaurantele se redeschid la interior
Încă un pas spre relaxarea măsurilor anti-COVID. A doua zi consecutivă când rata de infectare în Bucureşti este sub 3 la mia de locuitori

“E un lucru binevenit. Să sperăm că va dura mai mult timp. Mergeam o dată pe lună”.
“Pauza asta ne-a făcut să simţim lipsa. În primul rând piesa, apoi atmosfera, rumoarea sălii”.
“Cu siguranţă o să merg la teatru. Îmi este dor de teatre, de comedie, de tot”.

Şi, deşi încă îşi fac griji că situaţia se va schimba iar, managerii teatrelor au stabilit deja data primului spectacol.
Liber la spectacole
Marinela Ţepuş, manager Teatrul Notarra: “Un fel de joc de-a “Uite deschiderea, uite închiderea”. Trebuie pregătite din nou sălile, pregătite şi vândute biletele. Ca urmare, primul spectacol pe care îl vom da este sâmbăta viitoare”.
Chiar dacă se deschid, în săli trebuie respectate restricţiile de pandemie.

Andreea Milea: Managerii sălilor de spectacole trebuie să ţină cont de capacitatea admisă de doar 30%. Asta înseamnă că aici la Sala Palatului, pot participa la un eveniment puţin peste 1.400 de persoane.
Chiar şi aşa, oamenii se bucură, în condiţiile în care spectacolele sunt interzise de mai bine de un an.

Daniel Sindilă, manager Sala Palatului: “Din discuţiile pe care le-am avut cu organizatorii, ţinând seama că de un an de zile ei nu au mai organizat niciun evneiment, pentru început ar putea să facă evenimente şi cu 30%”.
Se suflă și în iaurt
Cinefilii mai au însă de aşteptat.
Mădălina Pantucu – Marketing Manager: “Preferăm să aşteptăm. Reprezentanţi ai cinematografelor sunt în discuţii cu autorităţile pentru a stabili un set de reguli de reluare treptată a activităţii, ce presupune printre altele şi eliminarea riscului de a ne reînchide”.
Iar prefectul Capitalei suflă şi-n iaurt.
Alin Stoica, prefectul Capitalei: “Încă suntem pe o incidenţă destul de mare. Venim de la o incidenţă de 7 şi ni se pare 2,62 o incidenţă mică însă încă suntem în scenariul galben şi există pericolul ca lucrurile să se poată întoarce şi nu vrem lucrul ăsta. Magazinele se închid în continuare la ora 21. Iar circulaţia rămâne interzisă între orele 22 si 05 dimineaţa”.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.