May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

SUA impune restricţii în cazul persoanelor care vin din India

2 min readPreşedintele SUA Joe Biden a decis vineri să se impună de săptămâna viitoare restricţii în cazul persoanelor care vin din India, ţară care se confruntă cu o creştere exponenţială a cazurilor de COVID-19, relatează AFP.

“La recomandarea Centrelor americane pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), administraţia va impune restricţii asupra călătoriilor din India”, a indicat Casa Albă.Această decizie va intra în vigoare pe 4 mai, a adăugat sursa citată, fără a da alte detalii.Cu toate acestea, restricţiile nu se vor aplica studenţilor care vin în Statele Unite pentru cursuri în toamnă. India este a doua ţară cel mai bine reprezentată în rândul studenţilor străini pe teritoriul american, potrivit Agerpres.Şi alte ţări au impus restricţii pentru persoanele care vin din India. În Franţa, acestea sunt supuse izolării obligatorii timp de 10 zile de la sosire. Belgia a decis marţi să le refuze intrarea.
Varianta indiană a coronavirusului, detectată în cel puţin 17 ţări, între care Franţa, Regatul Unit şi Germania, este suspectată de a fi mai contagioasă sau chiar de a provoca o scădere a eficacităţii vaccinurilor, dar rămân multe necunoscute.India, copleşită de o creştere a cazurilor de COVID-19, nu are paturi, medicamente şi oxigen pentru a-şi trata pacienţii. Vineri, 385.000 de noi contaminări au fost declarate în 24 de ore, un record mondial, şi s-au înregistrat aproape 3.500 de decese.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.