May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Scene halucinante in Israel. Oamenii au continuat să danseze și să cânte după busculada care a ucis 44 de oameni

2 min readVideo

O zi de sărbătoare s-a terminat cu o tragedie în Israel. Cel puţin 44 de oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi după ce oamenii s-au călcat în picioare într-un moment de panică. Socant este că oamenii au continuat să danseze și să cânte și după tragedie.

Vezi și

Peste 100.000 de pelerini ultra-ortodocşi s-au adunat pe Muntele Meron pentru a sărbători prin muzică, dans şi focuri de tabără sărbătoarea Lag Baomer. Primele informații au sugerat că o structură metalică s-a prăbușit, ceea ce ar fi declanșat busculada uriașă. Însă surse din poliție au spus pentru ziarul Haaretz că totul a început după ce unii participanți au alunecat pe niște trepte, ceea ce a provocat căderea în lanț a zeci de persoane. A urmat o îmbulzeală fără precedent, iar oamenii s-au călcat în picioare în încercarea de a părăsi cât mai rapid zona.
Mai șocant este că festivitățile s-au reluat pe Muntele Meron după ce a avut loc busculada cu zeci de morți și răniți. Presa a publicat imagini cu pelerinii care cântă și dansează după tragedie, relatează AP.

A fost unul dintre cele mai letale dezastre civile din istoria țării. Totul a început când un număr mare de oameni s-au strâns pe un pasaj îngust de tip tunel în timpul evenimentului, potrivit martorilor și înregistrărilor. Oamenii au început să cadă unul peste celălalt aproape de capătul pasarelei, în timp ce coborau scări metalice alunecoase, au spus martorii.

Aceasta este prima adunare religioasă majoră care a avut loc legal după ce Israelul a ridicat aproape toate restricțiile legate de pandemie. Lag BaOmer atrage în fiecare an zeci de mii de oameni, majoritatea evrei ultra-ortodocși, pentru a-l onora pe rabinul Shimon Bar Yochai, un înțelept și mistic din secolul al II-lea care este îngropat acolo. Mulțimi mari de oameni aprind în mod tradițional focuri, se roagă și dansează.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.