May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Prima zi de mai, la munte. Turiştii s-au bucurat de schi şi de zăpadă

2 min readVideo

De Claudiu Loghin.Publicat: 01.05.2021, 22:15.
Actualizat: 01.05.2021, 22:32

20 de grade în aer şi zăpadă sub schiuri. Aşa a arătat prima zi de Mai pentru turiştii care au ales muntele. În timp ce în staţiuni sunt temperaturi care ne duc cu gândul la vară, pe creste, zăpada este de aproape un metru, cel mai mare strat din ultimii ani. 

Vezi și

În Postăvaru încă e zăpadă pentru schiat
Aţi putea crede că-s imagini de arhivă, însă nu e aşa. În Postăvaru, încă e zăpadă, aşa că unii turişti s-au aventurat pe schiuri sau snowboard.

“În condiţii bune ţinând cont de faptul că suntem în mai, ne bucurăm că a fost zăpada asta şi putem schia”

“Ţi-a plăcut la schi?””Da.””Ce ţi-a plăcut cel mai mult?””Să schiez şi să mă dau cu telegondola.””Pentru data la care suntem, este fenomenal.”
Sunt printre norocoşii care se mai bucură de zăpadă în acest sezon. De marţi, pârtiile din Postăvaru se închid. Un turist venit tocmai din Spania plănuia o drumeţie, dar a venit echipat de vară, aşa că a renunţat să mai urce pe munte.
“Sunt surprins că a mai rămas zăpadă. În majoritatea ţărilor, cum ar fi Bulgaria, a dispărut. E frumos să fii aici, este linişte”

La munte, avem cel mai mare strat de zăpadă, pentru această perioadă, din ultimii ani.
Dorin Drăgoi, șef Serv Admin Pârtii: “70-80 de cm pe alocuri. +00.48 Condiţiile sunt aşa, de primăvară, avem o zăpadă umedă, nerecomandată începătorilor, dar poate să satisfacă dorinţele şi cerinţele celor care sunt schiori avansaţi.”
Claudiu Loghin, reporter Observator: “Cu mai puţin de trei zile înaintea închiderii oficiale a sezonului sporturilor de iarnă în Postăvarul, aceasta a fost soluţia găsită de administratorii pârtiilor, a fost creat un culoar cu lăţimea nu mai mare de 6 metri pe care practicanţii de schi şi snowboarding să poată ajunge în sisguranţă, până jos, în Poiana Braşov.
Şapte turişti francezi sunt blocaţi pe Vârful Caraiman din Bucegi. Au încercat să ajungă la Babele îmbrăcaţi de stradă şi încălţaţi cu adidaşi. Nu ştiau că este zăpadă mare, iar la jumătatea drumului nu au mai putut să înainteze, nici să coboare. Pe munte, este risc mare de avalanşă. Azi, în Vârful Omu, a fost surprins momentul când zăpada o ia la vale.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.