May 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Patriarhul Daniel, primul îndemn la vaccinare, înainte de slujba de Paşte: „Este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor”

2 min readDe Monica Palade.Publicat: 01.05.2021, 22:20.
Actualizat: 01.05.2021, 22:20

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a făcut primul apel la vaccinare anti-COVID, chiar înainte de slujba de Paşte de la Patriarhie.

Patriarhul Daniel, primul îndemn la vaccinare, înainte de slujba de Paşte: „Este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor” basilica.ro

Preafericitul Daniel a amintit în discursul său şi despre libertatea dată de vaccinare, amintind de prelerinajul de la Mormântul Sfânt.
„În Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populație, s-au relaxat măsurile, sau restricțiile impuse anul trecut”, a remarcat Patriarhul României, potrivit basilica.ro.

„Este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor”, a continuat el. „Începând cu 23 mai, sperăm și noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, sigur, de preferință pelerini vaccinați, care să reia vizitele la Locurile Sfinte”.

Citește și:

Florin Cîţu: Întâmpinăm Sfintele Paști anul acesta cu încrederea că vom reveni cât mai repede la normalitate
Viteză uriaşă de vaccinare la centrul drive thru din Capitală: Inoculare la minut

Liber la pelerinaje
„Ne rugăm Preasfintei Treimi ca să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele din Țara Sfântă, dar și aici, acasă, să fim mai aproape unii de alții și să putem să mulțumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieții și pentru darul sănătății”, a mai spus părintele patriarh.
„Pentru că această pandemie, această molimă universală, ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieții și al sănătății, care vin de la Dumnezeu, dar pe care noi trebuie să le protejăm și să le cultivăm”, a încheiat el.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.