May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

O fabrică de mobilă a fost mistuită de flăcări. Pagubele s-ar ridica la peste 700 de mii de euro

2 min readHalele unei fabrici de mobilă au ars, noaptea trecută, cu flăcări uriaşe. Focul s-a extins pe o suprafaţă de peste 1.500 de metri pătraţi, iar, la primele estimări, pagubele se ridică la peste 700 de mii de euro. Pompierii mureşeni au chemat în ajutor colegii din două judeţe, pentru a limita extinderea incendiului. Nu au existat victime, însă, pentru că erau degajări mari de fum, oamenii din zonă au fost avertizaţi prin Ro-Alert să evite zona.

Fabrică de mobilă în flăcări de la un tablou electric

Focul s-a declanşat în jurul orei 21 şi 40 de minute. Flăcările s-au putut vedea de la mai mulţi kilometri distanţă.

”S-a stins dintr-o dată lumina şi se auzeau bubuituri.”

Citește și:

O biserică dintr-un sat din Vrancea a fost mistuită de flăcări în Vinerea Mare

”Fum, ceva explozii. Ceva butoaie, după cum am înţeles. Se auzea aşa cum sărea în sus şi cum bubuie.”

Zeci de pompieri au pornit către incendiu. Alături de ei, patronii fabricii şi mai mulţi angajaţi.
Cristian Buhăianu, adjunct comandant ISU Mureș: La locul intervenției sau deplasat în prima etapă a 3 auto speciale de lucru cu apă și spumă. S-au solicitat și forțe și mijloace în sprijin fiind trimise 4 servicii voluntare un serviciu privat pentru situații de urgență și încă două autospeciale cu apă și spumă.
”De la ce a luat?De la un tablou de siguranţă. Tablou de siguranţă?Da.”

”Nu eram aici, am venit de acasă. M-a anunțat un coleg ca a luat foc. Am apucat de-am scos mașinile, care am putut să conducem.”
Totul ar fi pornit de la un tablou electric
Bărbatul, lăcătuş de întreţinere, spune că focul ar fi pornit de la un tablou electric aflat în sala de maşini, care ar fi explodat. În fabrică erau doar paznicul și fochistul, ceilalţi angajaţi, aproape 150 de oameni, fiind liberi de două zile. Cei doi au auzit bubuitura și au sunat la 112.
Cristian Buhăianu, adjunct comandant ISU Mureș: La momentul sosirii forțelor și mijloacelor ardea generalizat. Pe timp de noapte riscurl de accidentare pentru personalul propriu este destul de mare.

”E pagubă mare.Foarte mare. Enormă, nu mare!
Focul a fost izolat după o oră şi jumătate, dar pentru îndepărtarea tuturor focarelor, pompierii au rămas acolo toată noaptea. La fața locului au ajuns şi poliţiştii care vor deschide o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la incendiu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.