May 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Lumina Sfântă din Ierusalim este adusă în România: ”Are o mare putere simbol”

2 min readÎn această seară, Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în România, adusă de o delegaţie a Patriarhiei, iar apoi în bisericile din toată ţara.

La miezul nopţii, creştinii ortodocşi, dar şi greco-catolici, vor fi martorii miracolului Învierii. Anul trecut, cu toţii am primit lumina în uşa casei, la fel şi sfintele Paşti.
Acum, însă, avem ocazia să fim aproape de biserici, dar şi unii de alţii, prin bunătate, respectând însă intimitatea celuilalt, şi purtând măşti. Dar, vom fi împreună… “Nu ne dăm seama cât de important este firescul, decât atunci când ni se ia” spune părintele Visarion Alexa, invitat în studioul Știrilor Pro TV.El a explicat că lumina de la Ierusalim va fi adusă în România de către Patriarhul Ierusalimului, Teofil (foto, jos).
Agerpres ”Patriarhia Română are la Ierusalim o reprezentanță, unde se află părintele Teofil, un preot monah foarte destoinic, care astăzi va veni în delegație de la Cetatea Sfântă, pentru a aduce lumina de la Sfântul Mormânt. Este misionarul, să spunem, al Sfântului Mormânt, aici în România.Sigur, are o mare putere simbol. Vedeți, în întunericul care se va lăsa în noaptea aceasta, este fascinantă luminița aceea – e doar o luminiță – care apare dintr-odată în întunericul acela și brusc începe să radieze, se împrăștie în toată parohia, în toată comunitatea, apoi în tot orașul. Dacă ai privi undeva de sus întâmplarea aceasta ar fi fascinant, să vezi cum un val de lumină dintr-odată se răspândește în tot orașul. La fel s-a întâmplat și acum 2000 de ani cu învierea lui Hristos.” – a spus preotul Visarion la Știrile Pro TV.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.