May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

ÎPS Teodosie: De un an le-am spus tuturor că bisericile nu se vor mai închide. Chiar dacă ar fi fost vreun ordin, eu veneam peste ordin cu credincioşii

2 min readArhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că de un an a spus credincioşilor că bisericile nu se vor mai închide, iar dacă era vreun ordin în acest sens ar fi venit peste acesta cu credincioşii.

ÎPS Teodosie Captură video

ÎPS Teodosie, cunoscut pentru declarațiile sale controversate, a afirmat că dacă și anul acesta bisericile se vor închide, ar fi încălcat ordinul autorităților

ÎPS Teodosie a declarat, vineri seară, că Dumnezeu a dat înţelepciune conducătorilor.

“Acum şi credincioşii sunt părtaşi şi de un an le-am spus tuturor că bisericile nu se vor mai închide. Chiar dacă ar fi fost vreun ordin, eu veneam peste ordin cu credincioşii şi rămâneam în biserica cea vie, dar Dumnezeu a dat înţelepciune şi lumină cârmuitorilor noştri şi iată ne-au lăsat să avem sărbători”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Citește și:

Campania de vaccinare scindează Biserica. În timp ce unii preoți recomandă vaccinarea, ÎPS Teodosie rămâne de neclintit: “Mă împărtășesc zilnic”
De ce nu vrea ÎPS Teodosie să recomande vaccinul: Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor

După ce anul trecut a fost pustiu, anul acesta, zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi să participe la slujba de Înviere. Şi tradiţia împărtăşaniei din noaptea luminată va fi respectată, ca la carte, cu aceeaşi linguriţă.

ÎPS Teodosie: “Aşa s-a şi stabilit în toată Biserica Ortodoxă Română. I-am împărtăşit şi când nu era lămurit, pentru că rânduielile bisericii nu se schimbă niciodată”
Slujba va avea loc afară, unde, spune prelatul, sunt locuri pentru 20.000 de credincioşi. Anul trecut, în noaptea de Înviere, localnicii nu au putut participa la slujbă, însă, câteva săptămâni mai târziu, Înalt Preasfinţitul Teodosie a organizat o a două slujbă similară, la care au putut participa şi au primit, din nou, Lumină.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.