May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ionuţ, un pompier militar din Tulcea, erou pentru un bărbat care a intrat în stop cardio-respirator: “Nu mori tu cu mine, nea Ion”

2 min readDe Monica Palade.Publicat: 01.05.2021, 17:02.
Actualizat: 01.05.2021, 17:02

Să faci tot ce poţi ca să salvezi o viaţă. După această deviză pare să se ghideze în viaţă, Ionuţ, un pompier militar din cumuna Crişan, judeţul Tulcea.

Ionuţ, un pompier militar din Tulcea, erou pentru un bărbat care a intrat în stop cardio-respirator: “Nu mori tu cu mine, nea Ion” Facebook/IGSU

Fără să stea pe gânduri, militarul a venit într-o fugă la apelul unor vecini că un bărbat de 56 de ani, cunoscut cu probleme cardiace s-a prăbuşit.
A fost momentul în care Ionuţ a început o luptă pe viaţă şi pe moarte. De trei ori inima bărbatului s-a oprit, dar pompierul nu s-a lăsat. Nu a ezitat nicio clipă ştiind că viaţa omului depinde de a sa.

I-a făcut masaj cardiac până a venit elicopterul și de fiecare dată când moartea a încercat să-l ia, Ionuț l-a ținut în viață. Bărbatul a fost transportat la Constanța şi din fericire a fost salvat.

A luptat până la epuizare ca să salveze o viaţă
Povestea lui Ionuţ a fost relatată pe larg pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, România.
„Strigă-l pe Ionuț! Doar el poate să-l salveze!

În localitatea Crișan, în cursul zilei de ieri, un bărbat de 56 de ani s-a prăbușit sub ochii neputincioși ai vecinilor săi. Din fericire, la două case distanță, stă Gălățeanu Ionuț, pompier militar cu mulți ani de experiență.
– Sună repede la 112! Cheamă-l pe Ionuț, că moare!
Bărbatul de 56 de ani, cunoscut cu afecțiuni cardiace (3 stenturi) intrase în stop cardio-respirator.
– Sunați imediat la ambulanță! Anunțați că a intrat în stop! Încep masajul cardiac!

– Nu mori tu cu mine, nea Ion!
În acest timp, elicopterul SMURD de la Constanța deja era pe drum. De 3 ori inima bărbatului s-a oprit. Dar Ionuț nu a renunțat! I-a făcut masaj cardiac până a venit elicopterul și de fiecare dată când moartea a încercat să-l ia, Ionuț l-a ținut în viață.

Bărbatul a fost transportat la Constanța, iar acum trăiește! Felicitări Ionuț! Să nu renunți niciodată din salvarea de vieți!”
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.