May 18, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Florin Cîțu, chemat în Vama Veche de petrecăreți. “A fost OK că premier, dar vrem să ne distrăm”

4 min readFacebook Florin Cîțu / StirilePRO TV

A fost o noapte de neuitat în Vama Veche. A fost însă şi pentru prima dată de când se sărbătoreşte pe litoral ziua de 1 Mai, când distracţia s-a oprit la ora 22.

Tinerilor nu le-a plăcut că au fost nevoiţi să plece spre locurile de cazare, dar nici nu s-au împotrivit.Jandarmii şi poliţiştii au patrulat în staţiune, inclusiv pe plajă, şi s-au asigurat că toată lumea respectă ora de intrat în camere. Însă până la ora 22, turiştii au intrat în “spiritul Vămii Vechi”, chiar şi cu muzica în surdină.Chiar dacă pandemia a schimbat regulile, oamenii din Vamă rămân aceeaşi: cu spiritul liber şi mintea deschisă, iar pofta de viaţă e şi mai mare după atâtea luni de izolare.- “Ne simţim foarte bine, în Vamă e libertate”
– “Acum doi ani era energia aia de la toată lumea din jurul tău, te simţeai mirific, exact cum te simţi în fiecare an în Vama Veche. Acum încercăm să ne simţim la fel, cu restricţiile de rigoare.”Ajutaţi şi de vremea plăcută, caldă pentru ultima zi de aprilie, mulţi turişti şi-au petrecut seara pe plajă, alături de prieteni.La terase dar şi la barurile de pe plajă, nu au fost petreceri. Volumul muzicii a fost reglat astfel încât să nu facă pofta de dans.- “E cam naşpa că se închide la 9 şi nu mai avem ce face, dar în rest e mişto.”Câţiva tineri l-au invitat pe premier alături de ei, în Vamă.A fost o noapte de neuitat în Vama Veche. A fost însă şi pentru prima dată de când se sărbătoreşte pe litoral ziua de 1 Mai, când distracţia s-a oprit la ora 22. Tinerilor nu le-a plăcut că au fost nevoiţi să plece spre locurile de cazare, dar nici nu s-au împotrivit.Jandarmii şi poliţiştii au patrulat în staţiune, inclusiv pe plajă, şi s-au asigurat că toată lumea respectă ora de intrat în camere. Însă până la ora 22, turiştii au intrat în “spiritul Vămii Vechi”, chiar şi cu muzica în surdină.
Chiar dacă pandemia a schimbat regulile, oamenii din Vamă rămân aceeaşi: cu spiritul liber şi mintea deschisă, iar pofta de viaţă e şi mai mare după atâtea luni de izolare.- “Ne simţim foarte bine, în Vamă e libertate”- “Acum doi ani era energia aia de la toată lumea din jurul tău, te simţeai mirific, exact cum te simţi în fiecare an în Vama Veche. Acum încercăm să ne simţim la fel, cu restricţiile de rigoare.”Ajutaţi şi de vremea plăcută, caldă pentru ultima zi de aprilie, mulţi turişti şi-au petrecut seara pe plajă, alături de prieteni.La terase dar şi la barurile de pe plajă, nu au fost petreceri. Volumul muzicii a fost reglat astfel încât să nu facă pofta de dans.- “E cam naşpa că se închide la 9 şi nu mai avem ce face, dar în rest e mişto.”Câţiva tineri l-au invitat pe premier alături de ei, în Vamă.  – “Restricţiile sunt cum sunt, sunt ok, este o situaţie grea, înţelegem, le respectăm, doar că ar trebui mărit un pic termenul, că e cam nasol la 10 sincer. Domnul Cîțu a fost OK că premier, dar vrem să ne distrăm şi noi, credem în virus, ne-am vaccinat. Domnul premier vă așteptăm la Vama Veche, ne-am făcut şi vaccinul, suntem vaccinaţi toţi.”Începând cu ora 21, jandarmii şi poliţiştii au fost printre turişti şi le-au amintit de restricţiile în vigoare.- “Până la 10 citim, iar apoi încercăm să facem un club de carte.” - “Şi ce beţi la clubul de carte?” - “La clubul de carte se bea gin pentru doamne şi pentru bărbaţi o bere, pentru cine este din periferie şi o sticlă de vin mai bun pentru cine este din oraş.”Şi dacă în Vama Veche a fost agitaţie, în staţiunea Mamaia, altădată un adevărat centru al distracţiei, a fost linişte. Deşi hotelurile sunt ocupate la nivelul maxim permis, foarte puţini s-au încumetat să iasă pe la câte o terasă. Iar după ora 22, staţiunea a rămas pustie.- „În comparaţie cu alţi ani este super pustiu, nu ştiu, din cauza pandemiei lumea este speriată. Anul trecut aici era full, toată parcarea asta, totul era full.”Mamaia se va anima cu siguranţă sâmbătă.  Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.