May 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cum se vor numi stațiile de metrou din Cluj-Napoca. De la Țara Moților, la Natura Verde și Cosmos

1 min readMetroul clujean va avea 19 stații și ar trebui să fie finalizat în 2026, în urma unei investiții de circa 1,5 miliarde de euro. Stațiile vor avea nume mai mult sau mai puțin originale, precum Țara Moților sau Cosmos.

 Primăria Cluj-Napoca a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul metroului. Documentația cu privire la întregul proiect a fost publicată pe site-ul instituției, aceasta cuprinzând inclusiv numele stațiilor de metrou, scrie Monitorul de Cluj.Conform documentelor, perioada de implementare a proiectului este de aproximativ 6 ani, urmând ca metroul să fie finalizat complet la sfârșitul anului 2026.Se preconizează că investiția va ajunge la aproximativ 1,3- 1,5 miliarde de euro fără TVA.
 Nume mai mult sau mai puțin originale
 Cele 19 stații de metrou au denumiri variate, mai mult sau mai puțin originale, inspirate în general din specificul locului în care vor fi amplasate.Vom găsi astfel în metroul clujean stațiile Piața Unirii și Muncii, care există și în București, dar vom avea și nume de-ale locului, precum Țara Moților, Transilvania, Mănăștur sau Avram Iancu.Celelalte stații au și ele sonorități inedite: Europa Unită, Cosmos, Viitorului, Piața Mărăști, Armonia, Sportului, Florilor, Sfânta Maria, Natura Verde, Prieteniei, Sănătății, Copiilor și Teilor. Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.