May 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Vremea azi, 30 aprilie. Temperaturi ridicate pentru această perioadă, cu maxime de 25 de grade

3 min readVineri avem vreme caldă pentru această perioadă, dar după-amiază atmosfera devine instabilă în nord şi în nord-vest, de asemenea prin centru şi la munte.

Vor fi averse cu tunete şi fulgere, condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat.
În Dobrogea şi Bărăgan avem vreme caldă şi se anunţă o zi frumoasă. Temperaturile cresc simţitor faţă de ziua trecută. O situaţie similară găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei, se face mai cald decât ieri, iar la amiază maximele vor atinge 23…24 de grade.În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina prindem tot vreme caldă. După-amiaza norii se înmulţesc şi apar averse însoţite de tunete şi fulgere. De asemenea, vântul se înteţeşte şi se pot strânge peste 20 de litri de apă pe metru pătrat.Cam la fel o să fie vremea şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. În prima parte a zilei va fi soare, dar mai apoi se adună norii şi vin averse zgomotoase. S-ar putea să cadă şi grindină, iar temperaturile urcă până la 20…21 de grade.
În ţinuturile vestice se anunţă o zi frumoasă şi caldă, dar pe spaţii mici s-ar putea să cadă câţiva stropi de ploaie. Nu e exclus să apară şi câteva averse, iar maximele vor atinge chiar şi 25 de grade.În zona Transilvaniei avem vreme frumoasă până la orele amiezii. Apoi se înnorează şi vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi de intensificări ale vântului. E posibil să cadă şi grindina şi se pot acumula cantităţi mari de apă.În Oltenia urmează o zi plăcută şi caldă. Temperaturile câştigă 10…11 grade faţă de ziua trecută, iar astăzi vor ajunge la valori mai potrivite pentru începutul verii.Şi în ţinuturile sudice găsim vreme frumoasă şi foarte caldă pentru acest moment al anului. Norii apar destul de rar, iar maximele ating 24…25 de grade Celsius.În Bucureşti se face mai cald decât ar fi normal la această dată. Avem soare în cea mai mare parte a zilei, iar temperatura urca până la 25 de grade Celsius. La noapte se anunţă vreme bună şi plăcută, cu o minimă de 12 grade în termometre.Şi la munte se încălzeşte, însă prindem vreme instabilă. În a doua parte a zilei apar averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice şi de vânt intens. Vor fi și căderi de grindină şi se vor strânge cantităţi mari de apă.Temperaturile cresc şi pe litoral. Va fi o zi destul de însorită, cu vânt activ şi maxime de 17…18 grade Celsius. Apa mării va fi, însă, foarte rece şi nu va avea mai mult de 11…12 grade.
Sâmbătă se face și mai cald, dar vremea rămâne instabilă. După-amiaza, în special în jumătatea nordică şi la munte vor fi averse zgomotoase. În rest avem vreme bună, dar pe înserat şi în noaptea de înviere aversele ajung şi prin sudul ţării. Vor fi și ploi torenţiale, o să cadă şi grindina şi se pot strânge cantităţi importante de apă.Prima zi de Paște ne aduce atmosfera deosebit de caldă. Vremea se menţine instabilă, iar în nord şi în nord-vest, de asemenea prin centru vor fi perioade cu averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice. Vor fi și condiţii de grindină, dar în restul ţării avem vreme mai bună.Luni, temperaturile scad destul de mult, iar vremea devine răcoroasă în vest, în centru şi în nord. În general, va fi o zi plăcută, dar în nord şi în centru se mai adună norii, iar pe spaţii mici, o să picure trecător.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.