May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

UPDATE Europa se pregătește să renunțe la restricții. Ungaria relaxează măsurile anti COVID-19

5 min readNoi măsuri de relaxare vor intra în vigoare, sâmbătă, în Ungaria deoarece peste 40% din populație s-a vaccinat anti COVID-19, anunță premierul Viktor Orban, scrie Reuters.

“Dar pandemia nu s-a încheiat încă şi trebuie să ne purtăm responsabil”, a avertizat prim-ministrul.

Astăzi va fi depășit pragul de 4 milioane de oameni imunizați, iar infecțiile cu virusul SARS-CoV-2 sunt în scădere.

Totodată, autoritățile ungare au contractat mari cantități de vaccinuri, atât de la Comisia Europeană, cât și din Rusia și China. 

Vor fi deschise restaurantele, hotelurile, teatrele, cinematografele, sălile de sport, piscinele, muzeele, bibliotecile şi grădinile zoologice.

Magazinele și restaurantele vor funcţiona până la ora 23.00. Restricţiile de circulaţie vor fi valabile de la miezul nopţii.Orban a precizat că Ungaria va începe vaccinarea adolescenţilor de 16-18 ani după data de 10 mai, odată cu încheierea examenelor de sfârşit de an.

UPDATE1 Franța va deschide magazinele, terasele restaurantelor și barurilor, muzeele și cinematografele din 19 mai. După ora 21.00 circulația va fi interzisă, a anunţat preşedintele Emmanuel Macron, citat de AFP.

“Etapa zero este redeschiderea şcolilor din 26 aprilie. Ne-am asumat această prioritate educativă şi această strategie de a trăi cu virusul, inclusiv în siituația unei nivel ridicat al incidenţelor, superior celui al vecinilor noştri. Vom trece apoi la redeschidere, în patru etape. În data e 3 mai se va renunța la declaraţii şi restricţii de deplasare. Din 19 mai trebuie să ne regăsim arta de a trăi franţuzeşte, rămânând prudenţi şi responsabili”, a precizat Macron.

La terase vor fi permise maximum 6 persoane la o masă.

Din 9 iunie se vor redeschide restaurantele și barurile la interior. Tot atunci, circulaţia pe timpul nopții nu va fi permisă după ora 23:00, iar după 30 iunie această restricție va fi ridicată.

Muzeele, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol cu public pe scaune, competițiile sportive se vor deschide cu 800 de persoane în interior și 1.000 în exterior. 
Sălile de sport se vor redeschide din 9 iunie. Evenimentele cu peste 1.000 de persoane vor fi autorizate din 30 iunie, cu prezentarea unui test negativ sau a unui certificat de imunitate.

ȘTIRE INIȚIALĂ Autoritățile din Portugalia vor redeschide, sâmbătă, frontiera cu Spania și vor trece la faza a IV a planului de relaxare a restricţiilor iniţiat la jumătatea lunii martie, cu două zile înainte de data programată, scrie AFP.

“Pe 1 mai vom trece la următoarea fază de relaxare a restricţiilor, inclusiv la redeschiderea frontierei cu Spania”, declarase inițial premierul Antonio Costa.

Starea de urgență va fi înlocuită cu “sstarea de calamitate”, ceea ce va crea cadrul legal pentru a menține unele restricţii, precum închiderea barurilor şi a cluburilor de noapte, apeluri de rămânere în case și telemunca.

În 12 regiuni, restricţiile vor rămâne mai severe decât în restul teritoriului din cauza ratei mari de incidență.

Adunările publice și petrecerile de nuntă în spații închise vor fi permise la 50% din capacitate.

Toate activităţile sportive în aer liber şi în sălile de sport vor fi autorizate. 

Cafenelele, restaurantele, magazinele şi spaţiile culturale își vor prelungi programele, mai ales în week-end.

Restricţiile de călătorie privesc necesitatea unui test negativ sau a unei carantine pentru vizitatorii din ţările afectate de pandemie

Școlile primare au fost redeschise la jumătatea lunii martie, pentru ca la începutul lunii aprilie să urmeze colegiile, cafenelele şi restaurantele în aer liber, apoi și magazinele stradale.

La mijlocul lunii aprilie, s-au redeschis liceele și facultățile, centrele comereciiale, cinematografele, teatrele, restaurantele și cafenelele în interior.


Orașul Arad va intra în scenariul galben începând de sâmbătă deoarece rata de infectare a scăzut sub 3 la mie. Ca urmare, vor fi redeschise la interior restaurantele, cafenelele și cinematografele. Totodată,…


Noi măsuri de relaxare vor intra în vigoare, sâmbătă, în Ungaria deoarece peste 40% din populație s-a vaccinat anti COVID-19, anunță premierul Viktor Orban, scrie Reuters.

“Dar pandemia nu s-a…


Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că dacă se va menține incidența scăzută a infectăriilor cu COVID-19, va avea loc ședința Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă…


Anne Douglas, văduva legendarului actor Kirk Douglas, a murit, la doar o săptămână după ce a împlinit 102 de ani. Soţii Douglas au fost căsătoriţi timp de 66 de ani.

Anne Douglas a murit la locuinţa din Be…


Banca Mondială va acorda un împrumut de 100 de milioane de euro pentru renovarea a 55 de școli, astfel încât acestea să respecte standardele de siguranţă, rezilienţă, incluziune, sustenabilitate şi…


1.636 de români au aflat că au COVID-19 în ultimele 24 de ore, iar 138 au murit, infectați cu SARS-CoV-2. Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, iar două decese la categoria de vârstă…


Temperaturile vor avea valori apropiate de normalul perioadei în luna care urmează. Va ploua puțin, cu excepția săptămânii 24 – 31 mai, reiese din prognoza pe patru săptămâni publicată vineri de Administrația…


Rata de infectare din orașul București a scăzut vineri sub 3 la mie. Asta înseamnă că îndeplinește condițiile pentru a intra în scenariul galben, ceea ce presupune relaxarea restricțiilor. Totuși,…


La ieșirea spre A1 Bucureșt-Pitești este aglomerație pentru că oamenii vor să iasă din Capitală pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale. 

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate și pe DN1,…


Legea spălării banilor intră în vigoare vineri. Este vorba despre varianta modificată care îi nemulțumește pe specialiști din cauza unor prevederi, scrie Mediafax

Începând de vineri intră în vigoare…


Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene spune despre primarul Capitalei, Nicuşor Dan, că ”suferă de sindromul de “Mesia din debara” și ”face bugetul ca Firea”. Reacția lui…


Compania farmaceutică germană BioNTech a anunțat că vaccinul său anti-COVID, produs în colaborare cu Pfizer, va fi disponibil pentru vârstele 12-15 din iunie, scrie Mediafax

CEO-ul companiei, Ugur Sahin,…


Începe să fie aglomerație pe Valea Prahovei, pe sensul de urcare spre munte. Se circulă în coloană de la Nistorești până în Comarnic, județul Prahova.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al…


Deși copiii abandonați de părinții lor în maternități și alte unități sanitare s-au redus cu 37% anul trecut, comparativ cu perioada anterioară, numărul lor rămâne ridicat. Astfel, 431 de…


300 de sectoare de plajă au fost pregătite pentru turiștii care vor veni pe litoralul românesc. Sâmbătă, pe 1 mai, începe în mod oficial sezonul estival.

Reprezentanții companiei Apele Romane…Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.