May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Sute de tineri au furat startul minivacanței de Paște. Reacția unui turist italian prezent pe litoralul românesc

3 min readVideo

O scapare a legii dă liber la petreceri pe iaht. De două zile, o ambarcaţiune uriaşă funcţionează ca o terasă în largul mării. Sute de tineri au furat startul vacanţei de Paşte şi 1 mai de pe litoral. Deşi are o capacitate de o mie de persoane, catamaranul a ridicat ancora la doar 70 la sută din capacitate ca să respecte regulile de pandemie.

Vezi și

Peterecere de lux pe litoralul românesc, în largul mării.
Biletele pentru prima croazieră românească costă între 250 şi 350 de lei de persoană.

Distracţia s-a mutat din staţiuni în largul mării. Cu cockteiluri care mai de care mai colorate în mână, cu muzica bubuind în boxe, sute de tineri petrec la bordul unui iaht de lux de peste 10 milioane de euro, ca-n vremurile bune, când nu era pandemie.

Tânără: Mi se pare o idee foarte interesantă mai ales cu toate aceste restricţii ne era dor să socializăm, să ne întâlnim cu prietenii, să petrecem.

Citește și:

Se dă startul primei croaziere pe litoralul românesc în vreme de restricţii: O mie de persoane se pot plimba cu iahtul
Prima petrecere de pe litoral, din acest an, a început. Sute de tineri au ieșit, în larg, la bordul unui iaht

Turist italian: În timpul pandemiei să existe locuri ca acesta, unde este mult spaţiu deschis, e foarte frumos.

Turist turc: Este o idee foarte bună. Îmi place cum este organizat, mai ales acum de când cu COVID-ul e bine că este în spaţiu deschis
Cum croazierele nu sunt interzise şi poliţia nu a fost invitată la petrecere, organizatorii au profitat şi au dat startul distracţiei încă de ieri, când uriaşul catamaran a ridicat ancora pentru prima dată cu turişti la bord.
Tânără: Superb, asteptam momentul asta de mult, este foarte frumos.

Vaporul de lux este gândit să funcţioneze ca un club pe mare. În timpul pandemiei, însă, este deschis ca terasă. Cel puţin asta le-au declarat organizatorii poliţiştilor care le-au explicat, la mal, că măsurile sanitare de protecţie trebuie păstrate chiar dacă nu simt pământul sub picioare.

Doar că, dacă regulile sunt încălcate, singura formă de verficare sunt imaginile postate chiar de petrecăreţi. N-ar fi niciun motiv de îngrijorare, spun organizatorii. Spaţiul e ocupat la capacitate de 30% la interior şi 60% la exterior.
Adrian Sasu, manager general yacht: În mod normal la această punte vorbim de 280 de locuri la masă, în perioada pe care o traversăm avem o restricţie/undeva la 30 la sută grade de ocupare. În total vorbim de o mie de persoane pe vapor, în perioada în care ne aflăm nu vom depăşi 5-600 de oameni.
În plus, turiştii nu se îmbarcă până nu li se măsoară temperatura. Şi, ar fi bine ca, la îmbarcare, fiecare să vină cu dovada vaccinării sau cu rezultatul unui test rapid sau PCR.

Biletele sunt între 250 şi 350 de lei de persoană, iar cea mai scumpă băutură, spre exemplu, o şampanie de lux, costă peste 10.000 de lei.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.