May 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Situaţia Covid se agravează în India, infectările şi decesele continuă să doboare recorduri, iar experţii cred că bilanţul este subraportat

2 min readVideo

Cazurile de coronavirus din India au crescut din nou vineri, determinând armata să-și deschidă spitalele într-o încercare disperată de a controla o criză umanitară masivă creată de o lipsă acută de paturi, medicamente și oxigen.

Numărul infectărilor cu coronavirus şi decesele Covid continuă să crească în India Profi Media

Criza COVID-19 din India crește accentuat
Cu 386.452 de noi infectări, India a înregistrat mai mult de 18,7 milioane de cazuri, de când a început pandemia, a doua doar după Statele Unite. Ministerul Sănătății a raportat vineri, de asemenea, 3.498 decese în ultimele 24 de ore, aducând totalul la 208.330. Experții consideră că ambele cifre sunt subraportate şi nu reflectă realitatea, dar nu este clar care ar fi numărul real, scrie AP.

Citește și:

Groparii din India lucrează în ture de câte 24 de ore: ”Nu mă tem de COVID, am lucrat cu curaj”
India a depăşit 18 milioane de infecţii cu coronavirus. Număr record de decese zilnice, cadavrele sunt arse în parcuri şi parcări

Luptând pentru a găsi paturi de spital, oamenii inundă rețelele sociale și aplicațiile de mesagerie cu plângeri sfâșietoare pentru oxigen, medicamente și pat în unitățile de terapie intensivă. Șeful armatei indiene M.M. Naravane s-a întâlnit joi cu premierul Narendra Modi joi pentru a discuta criza. Naravane a spus că bolnavii pot veni la cele mai apropiate spitale ale armatei pentru ajutor. Trupele au asistat, de asemenea, la transportul de cisterne și vehicule de oxigen importate, unde sunt necesare competente specializate, se arată într-o declarație guvernamentală.
India stabileşte un record global de peste o săptămână, cu o medie de aproape 350.000 de infecții. Decesele zilnice s-au triplat aproape, în ultimele trei săptămâni, reflectând intensitatea enormă a valului de infectări. În cel mai populat stat din Uttar Pradesh, o organizație de profesori ai școlii a spus că peste 550 de membri au murit după ce au fost infectați cu COVID-19, în timp ce ajutau la desfășurarea alegerilor pentru consiliile locale din această lună, a raportat ziarul Times of India.

Experții au dat vina pe creșterea noilor variante de virusuri mai contagioase și a adunărilor publice în masă, precum mitinguri politice și evenimente religioase cărora li s-a permis să continue. Joi, milioane au votat la alegerile de stat din Bengalul de Vest, cu puțină atenție la distanțarea socială.
Ministrul Sănătății, Harash Vardhan, și-a exprimat speranța că asistența trimisă de peste 40 de țări va acoperi lipsa materialelor medicale.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.